Kiinan kommunistijohtajaa verrattiin Nalle Puhiin – maa kielsi koko piirretyn

Kiellon taustalla ovat internetissä kiertäneet vitsit, joissa Kiinan presidenttiä verrataan Nalle Puhiin.

  • LKS 20170405  President of the People's Republic of China Mr. Xi Jinping at the signing ceremony during his visit to Finland at the Presidential Palace, 2017, in Helsinki, Finland. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Kuin kaksi marjaa? Kiinan presidentti Xi Jinping (vas.) ja Nalle Puh.

    ()

Kiinalaisbloggareiden löytämät yhtäläisyydet maan presidentti Xi Jinpingin ja Nalle Puh -piirroshahmon välillä ovat saaneet Kiinan viranomaiset sensuroimaan koko piirretyn. Asiasta uutisoi BBC.

Jinpingin julkisuuskuvaa ja maan johdosta internetissä käytävää keskustelua valvotaan Kiinassa tarkkaan. Nalle Puh -sensuurin takana onkin juuri sosiaalisessa mediassa ja blogeissa yleistynyt presidentin vertaaminen piirrosnalleen.

BBC:n mukaan Nalle Puhia on sensuroitu Kiinassa myös aiemmin, mutta nyt viranomaiset ovat tiukentaneet linjaansa entisestään, sillä syksyllä Kiinassa järjestetään maan kommunistisen puolueen puoluekokous.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.