Verkkouutiset

”EU:n tuilla jokainen lehmä lentää maailman ympäri ykkösluokassa, rahaa jää ylikin”

YK:n ex-pääsihteeri Kofi Annan arvostelee Euroopan unionin maatalouspolitiikkaa haasteelliseksi Afrikan kannalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– EU antaa maanviljelijöille niin paljon tukiaisia, että niillä voisi lennättää jokaisen lehmän Euroopassa maailman ympäri ensimmäisessä luokassa ja silti jäisi rahaa jäljelle, Kofi Annan totesi EUObserverin mukaan keskustelussa toimittajien kanssa Brysselissä tiistaina.

Hän muistutti, että Afrikan maille rikkaiden maiden maataloustukiaiset ovat ”haaste”. Ghanalainen Annan totesi tulevansa maanosasta, missä köyhät maanviljelijät, joilla on heikot resurssit, yrittävät kilpailla maailmanmarkkinoilla.

– Olemme maanosa, jossa on paljon maata, paljon työttömiä, paljon pienviljelijöitä, suurin osa heistä naisia, ja silti tuomme 85 miljardin dollarin edestä ruokaa vuosittain, Annan huomautti.

Hänen mukaansa on helpompi tuoda kymmenen tomaattia kuin kasvattaa ne paikallisesti.

Annan sanoi haluavansa nähdä globaalin kaupankäynnin järjestelmän, joka olisi kaikille reilu ja sallisi eri alueille kehityksen.

Annan puhui Brysselissä Maatalouden tulevaisuuden foorumissa.

Annan toimi YK:n pääsihteerinä vuosina 1997–2006. Sen jälkeen hän on muun muassa perustanut säätiön, joka toimii kestävän kehityksen sekä nälänhädän ja köyhyyden vähentämisen puolesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)