Verkkouutiset

Putinin ideologi Aleksandr Duginille rankat uudet pakotteet

Kanada on lisännyt nimiä ja yrityksiä Venäjän pakotelistalleen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kanada lisäsi tiistaina kolme nimeä Venäjän vastaiselle pakotelistalleen sekä ilmoitti talouspakotteista, jotka kohdistuvat kaikkiaan 14 venäläisyritykseen tai yhdistykseen. Kanada on myös asettanut voimaan Krimin niemimaata koskevan täyden tuonti-, vienti- ja investointikiellon.

Kanadan matkustuskieltoon asettamat venäläiset ovat Aleksandr Dugin, Pavel Kanistsev ja Andrei Kovalenko. Heitä kaikkia tituleerataan pakotelistalla venäläisen Euraasian nuortenliikkeen (ESM) johtajiksi. Heistä tunnetuin on Aleksandr Dugin. Moskovan valtionyliopiston professori Dugin on voimakas Suur-Venäjä-ajattelun edistäjä, joka ajaa uuden venäläisen imperiumin rakentamista Itä-Eurooppaan. Duginilla uskotaan olevan runsaasti vaikutusvaltaa Kremlissä.

Myös Euraasian nuortenliike ja sen johtajia on pantu pakotelistalle. Muita listalle nostettuja yhdistyksiä tai yrityksiä ovat Marshall Capital Fund -sijoitusyhtiö ja ”Vladimir Putinin moottoripyöräjenginä” tunnettu Venäjän suurin moottoripyöräkerho Night Wolves.

Muut pakotelistalle asetetut venäläisyritykset ovat kytköksissä puolustus- tai energia-alaan. Niiden joukossa on muun muassa lukuisia puolustusalan yritys Rostecin tytäryhtiöitä sekä Venäjän ilmailualan yritysten yhteenliittymä JSC United Aircraft Corporation (UAC). Energia-alan yrityksistä pakotelistalle joutuivat muun muassa Gazprom, Surgutneftegas ja Transneft.

”Presidentti Vladimir Putinin hallinnolle tulee koitua jatkuvasti seurauksia, kunnes todellinen rauha on saavutettu, miehitysjoukot vedetty pois ja Ukrainan alueellinen koskemattomuus palautettu”, Kanadan pääministeri Stephen Harper perustelee tiedotteessaan.

Harper toteaa Kanadan vaativan yhdessä liittolaistensa kassa Putinia ”lopettamaan Itä-Ukrainan invaasionsa, vetämään sotilaansa, tankkinsa ja raskaat aseensa pois ja lopettamaan sotilaallisen avun antaminen kapinallistaistelijoille”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)