Verkkouutiset

”Mikään maa ei voi auttaa kaikkia” – Ruotsissa rankka muutos maahanmuuttoon

Ruotsin moderaatit ovat ottaneet selvästi tiukemman linjan siirtolaispolitiikkaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ruotsin moderaattien eli maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Anna Kinberg Batra on maan mahdollinen tuleva pääministeri. Hän esittelee puolueen uutta maahanmuuton linjanvetoa tarkemmin muun muassa tässä.

– Avoimuus ei tarkoita samaa asiaa kuin sallivuus. Avoimuus maailmalle ei ole sama kuin sääntelemätön maahanmuutto. Jokaisella maalla on oltava kontrolli siihen, keitä maassa asuu, Anna Kinberg Batra kirjoittaa.

Hän toteaa kirjoittaneensa 15 vuotta sitten eduskunta-aloitteen otsikolla Vapaa siirtolaisuus ja sanoo motiiviensa olleen ideologisia.

– Tänään ajattelen toisin. Tulen aina olemaan vakuuttunut siitä, että avoimuus maailmalle on elinehto. Kauppa ja tavaranvaihto yli rajojen ovat tehneet Ruotsista rikkaan maan, riippumatta siitä mitataanko rahalla tai muuten. Omaa perhettäni ei olisi ilman liikkuvuutta maanosasta toiseen, Kinberg Batra toteaa.

– Mutta avoimuus ei tarkoita samaa kuin sallivuus.

Kinberg Batran mukaan Ruotsi on ottanut lyhyessä ajassa kokoonsa nähden enemmän tulijoita kuin mikään vertailtavissa oleva maa. Samaan aikaan on hänen mukaansa selkeää, ettei Ruotsi selviydy tehtävästä antaa uusille tulijoille todellinen mahdollisuus sopeutua ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

– Vain joka neljännellä Ruotsiin 2008 jälkeen tulleella on kokopäivätyö. On selvää, että allianssin hallitus epäonnistui integraatiossa.

Anna Kinberg Batran mukaan moderaattien uusi siirtolaispolitiikka tarkoittaa terävöitettyä kontrollia Ruotsin rajoista, tilapäisiä oleskelulupia ja selkeämpiä vaatimuksia toimeentulosta omillaan.

– Kunnollinen yhteiskunta auttaa ihmisiä muuttamaan – mutta mikään maa ei voi auttaa kaikkia. Niiden, jotka ovat tulleet Ruotsiin, on myös tultava mukaan yhteiskuntaan, tosissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)