Verkkouutiset

Kim Jong-unin salattu lapsuus paljastui – ”hänen oli mahdotonta kasvaa normaalisti”

Pohjois-Korean diktaattori oli kiivasluontoinen jo lapsena.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Elimme tavallisessa talossa ja käyttäydyimme kuin tavallinen perhe. Olin kuin heidän äitinsä, Pohjois-Korean diktaattorin äidin sisko Ko Yong-suk toteaa ainutlaatuisessa Washington Postin haastattelussa.

Hän kuvailee Kim Jong-unin kouluaikoja Sveitsin Bernissä.

Hän loikkasi miehensä kanssa Yhdysvaltoihin jo 18 vuotta sitten. He elävät maassa peitenimellä ja pyörittävät nykyisin pesulaa. Kimin sukulaiset ovat yhä arvokas tietolähde hänen menneisyydestään. Arvaamattomana pidetystä diktaattorista on tihkunut varsin vähän tietoja ulkomaailmaan ja tiedonmurusetkin ovat arvokkaita.

Washington Postin mukaan Ko Yong-suk ja hänen miehensä, joka tunnettiin ennen loikkaamistaan nimellä Ri-gang, suhtautuvat yhä kunnioittaen entisen kotimaansa valtaapitäviin. He viittaavat diktaattoriin ”Marsalkka Kim Jong-unina”.

Tästä huolimatta pariskunnan paljastukset tarjoavat harvinaisen kurkistusikkunan eristäytyneen valtion johtajan salamyhkäiseen nuoruuteen.

– Kehotin häntä tuomaan ystäviään kylään, koska halusimme heidän (Kimin ja muiden suvun lasten) elävän normaalia elämää. Tein heille eväitä. He söivät kakkua ja leikkivät Lego-palikoilla, Ko kertoo.

Kon poika syntyi vuonna 1984, samana vuonna kuin Kim. Pojat olivat lapsina leikkikavereita.

– Vaihdoin molempien vaipat, hän toteaa.

Kon ja Rin kertomusten perusteella Kimistä kasvatettiin jo nuorelta iältä lähtien johtajaa. Perhe matkusti paljon. Kimin suvun lapset kävivät diplomaattipassien turvin Kon kanssa niin Pariisin Disneylandissa kuin hiihtämässä Alpeillakin.

Kon mukaan nuori Kim Jong-un rakasti erilaisia pelejä ja koneita ja laitteita. Hän halusi selvittää, miten laivat ja lentokoneet toimivat. Myös Kimin nykyiset luonteenpiirteet näkyivät.

– Hän ei ollut ongelmalapsi, mutta hänen pinnansa oli lyhyt eikä hänellä ollut kärsivällisyyttä.

– Kun hänen äitinsä yritti saada hänet lopettamaan leikkinsä, ja patisti häntä opiskelemaan, hän ei pannut vastaan, mutta protestoi muilla tavoin – kuten esimerkiksi menemällä nälkälakkoon, Ko muistelee.

Hän kertoo Kimin viettäneen mielellään kesiä kotimaassaan perheen rantahuvilalla Wonsanissa.

Johtajan tunnettu rakkaus koripalloon näkyi jo varhain.

– Hän alkoi pelata koripalloa ja siitä tuli pakkomielle. Hän nukkui koripallonsa kanssa.

Kon mukaan Kimin äiti oli sanonut ikätovereitaan lyhemmälle pojalleen, että hän kasvaisi pituutta, jos hän pelaisi koripalloa.

Ko väittää, että Kim sai tietää nousevansa isänsä Kim Jong-ilin paikalle maan johdossa jo vuonna 1992. Silloin 8-vuotias Kim puettiin syntymäpäivänään kenraalin univormuun ja paikalla olleet oikeat kenraalit pokkuroivat nuorta kruununprinssiä. Kon mukaan sama jatkui tästä eteenpäin.

– Hänen oli mahdotonta kasvaa normaalisti, kun häntä ympäröivät ihmiset kohtelivat häntä näin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)