Verkkouutiset

Synkät kuvat Pohjois-Koreasta: Kim Jong-un sulki koulut ja pani oppilaat riisipelloille

Pohjois-Koreassa on käynnissä "maatalouden tukitaistelu".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean tapahtumia seuraavan Daily NK:n toimittajaryhmä on kuvannut Hwanggumpyongin saaren erityistalousaluetta Kiinan ja Pohjois-Korean rajalla. Alue on Kiinan ja Pohjois-Korean yhteinen. Uutissivuston julkaisemat kuvat on otettu toukokuussa ja niihin voi tutustua tämän linkin takaa.

Kim Jong-unin johtaman diktatuurin hallinto on määrännyt massiivisen kansallisen liikekannallepanon riisinistutuskauden ajaksi. Neljän aikaan iltapäivällä otetut kuvat kertovat Daily NK:n mukaan siitä, mitä tämä tarkoittaa tavallisille pohjoiskorealaisille.

Erityistä huomiota herättävät sinisissä koulupuvuissaan paljain käsin riisipellolla työskentelevät lukiolaiset.

Daily NK:n pohjoiskorealaislähteiden mukaan lukiot ja yliopistot on suljettu ”maatalouden tukitaisteluksi” luonnehditun valtiollisen kampanjan vauhdittamiseksi ja oppilaita määrätty pelloille.

Lähteiden mukaan jotkut opiskelijat ovat jopa rohjenneet valittaa siitä, että heidän oikeuttaan koulutukseen loukataan.

Erikoista käytöstä

Daily NK:n ryhmä havaitsi kuvausmatkallaan toisenkin mielenkiintoisen ilmiön. Työläisiä ja rajaa vartioivat sotilaat olivat lähestyneet avoimesti aidan takana olleita kiinalaisia turisteja, vaatineet heitä lopettamaan työläisten kuvaamisen ja pyytäneet heiltä rahaa.

Jotkut turisteista jatkoivat kuvaamista ja toiset taas heittelivät naposteltavaa ja tupakkaa raja-aidan yli. Sen jälkeen sotilaat eivät enää välittäneet kuvaajista.

Kyseessä on poikkeus tyypillisestä pohjoiskorealaislinjasta. Ulkomaalaisten annetaan ani harvoin kuvata asioita, joita ei ole nimenomaisesti valmisteltu turistien nähtäväksi. Lisäksi sotilaat suhtautuvat yleensä epäluuloisesti vieraisiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)