Verkkouutiset

Kim Jong-un ei päässyt kunniapaikalle sotilasparaatissa, perui koko valtiovierailun

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin uskotaan peruneen suunnitellun Kiinan vierailunsa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kim Jong-unin oli määrä osallistua Kiinassa toisen maailmansodan päättymisen 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestettävään massiiviseen sotilasparaatiin. Paraati järjestetään torstaina.

Useisiin pohjoiskorealaisiin lähteisiin viittaava DailyNK kertoo eristäytyneen diktatuurin johtajan peruneen nyt vierailunsa. Syyksi mainitaan se, ettei Kiinan valtiojohto suostunut vastaanottomaan Kim Jong-unia ”korkeimmin kunnianosoituksin”.

Pohjoiskorealaisten kerrotaan vaatineen, että Kim saisi seurata paraatia kunniapaikalta Kiinan presidentti Xi Jinpingin vieressä Pekingin Taivaallisen rauhan aukiolle pystytetyllä parvekkeella. Kiina ei suostunut vaatimuksiin.

Pohjoiskorealaislähteiden mukaan maiden viranomaiset kävivät asiasta useita neuvotteluja. Lopputulokseksi jäi, että Kim saisi aitiosta vain reunapaikan.

Kim Jong-unin uskotaan vetäytyneen samasta syystä myös Moskovan voitonpäivän paraatista toukokuussa. Verkkouutiset kertoi tapauksesta tässä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)