Verkkouutiset

Näin Pohjois-Korea aivopesee lapsia – Lue uskomaton tarina Kim Jong-unin venekilpailusta

Pohjois-Korean kouluissa käytettävä ideologian oppikirja pursuaa tarinoita maan itsevaltaisen johtajan uskomattomista saavutuksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjoiskorealaisten loikkareiden pyörittämä New Focus International -uutissivusto on julkaissut otteita varhaisteini-ikäisten koululaisten opettajille tarkoitetusta kirjasta.

Kim Jong-unin vallankumouksellisten tekojen käsikirja -niminen teos on pullollaan tarinoita, joiden tarkoituksena on turvottaa maan itsevaltaisen johtajan henkilökulttia.

”Suuri johtaja Kim Jong-il (Kimin isä ja maan edellinen diktaattori) totesi seuraavaa: Toveri Kim Jong-un omaa erinomaiset taidot ja poikkeuksellisen olemuksen ja hän nauttii kansan täyttä tukea ja uskollisuutta. Kunnioitettu johtaja Kim Jong-un on edelläkävijöiden Korean säteilevä aurinko”, kuuluvat kirjan alkusanat.

Kirjan eri osioissa neuvotaan opettajia siitä, kuinka oppitunnit tulee rakentaa Kimin jumaloinnin maksimoimiseksi. Kirjassa annetaan opettajille valmiita kysymyksiä oppilaille esitettäväksi sekä niihin toivottuja vastauksia.

Ote kirjan alkuosasta antaa hyvän kuvan sen sisällöstä. Kohdassa käsitellään suuren johtajan lapsuutta ja muistutetaan, että Kim oli aivan oikeasti legenda jo heti syntyessään. Kim Jong-unin kerrotaan osoittaneen jo pienenä lapsena poikkeuksellista rohkeutta, mielenlujuutta ja älykkyyttä. Siitä osoituksena kirjassa tarjotaan tarina pienen Kimin ja veneinsinöörin kilpailusta.

Tarinassa kerrotaan, kuinka ”kuuluisa ja vaikutusvaltainen ulkomaalainen veneteknikko” saapui eräänä päivänä vierailulle Pohjois-Koreaan. Teknikon kerrotaan olleen veneyrityksensä testikuljettaja ja huippuinsinööri, joka ”tunnettiin kaikkein lahjakkaimpana nopeiden veneiden parissa ja joka jopa saapui maahan Vuori -nimisen veneen kanssa”.

”Kun kunnioitettu silloin vielä nuori johtaja Kim Jong-un kuuli tästä, ehdotti hän kilpailua, ja hyppäsi Wonsaniin matkalla olleeseen junaan vielä samana iltana”, kirjassa todetaan.

Kirjan mukaan Kim oli tavannut veneinsinöörin ja kysynyt häneltä joitakin kysymyksiä veneen teknisistä ominaisuuksista. Sitten Kim ehdotti kilpailua, todeten miehelle, ettei hän lopulta ”vaikuttanut kovinkaan taitavalta teknikolta”.

”Tämän veneen huippunopeus on 200 kilometriä tunnissa. Jos olet varma, että selviät tästä, voimme kilpailla”, mies vastasi.

Tässä kohtaa tekstiä opettajia neuvotaan käskemään oppilaitaan laskemaan, kuinka monta metriä sekunnissa nopeus on. Tämän jälkeen oppilaita on vielä pyydettävä kuvittelemaan mielessään nopea vene, joka kulkee 55,56 metriä sekunnissa.

Suuren johtajan kerrotaan kieltäytyneen veneinsinöörin ehdottamasta kiihdytyskilpailusta, koska se ei mittaisi kuljettajien taitoa. Kim ehdottikin kahden merkin kiertämistä kauempana rannasta.

”Salamannopeasti edennyt” ja ”kauniisti kuin taitoluistelija” venettään kääntänyt kunnioitettu johtaja luonnollisesti peittosi insinöörin ja vieläpä kahteen otteeseen.

”Kilpailun jälkeen insinööri ilmaisi ihailunsa meidän kunnioitetun johtajamme venetietämyksestä ja ajotekniikasta. Hän oli myös hämmästynyt siitä, että pieni lapsi kykeni ajamaan Vuoren kaltaista nopeaa venettä”, kirjassa todetaan.

Sen jälkeen insinööri ylisti Kimiä ”ajotekniikan kuninkaaksi”.

Tarinan jälkeen opettajien on määrä saada oppilaat keskustelemaan johtajan suuruudesta. Keskustelun tulee pyöriä erityisesti sen ympärillä, mitä Kimin erinomaisista kyvyistä voi oppia.

Kirjassa mainittujen hyväksyttävien vastauksien joukossa todetaan muun muassa, että ”Kimin asiantuntemus ylittää jopa parhaiden ulkomaalaisten veneinsinöörien kyvyt”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)