Verkkouutiset

Kim Jong-un teloitti taas: Nyt surmattiin armeijan komentaja

Uutislähteiden mukaan Pohjois-Korean armeijan komentaja Ri Yong-gil on teloitettu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useat Pohjois-Korean tapahtumia seuraavat uutislähteet kertoivat keskiviikkona Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin teloituttaneen maan armeijan komentajan Ri Yong-gilin.

Ri ehti johtaa asevoimia yli kahden vuoden ajan. Hänet ilmeisesti teloitettiin korruptiosyytösten vuoksi. Pohjois-Korean media ei ollut vahvistanut teloitusta vielä keskiviikkona iltapäivällä. Rin tiedetään kuitenkin ajautuneen maan nuoren diktaattorin epäsuosioon.

Ri ei ole näkynyt Pohjois-Korean mediassa pitkään aikaan. Tämä on Pohjois-Korean eliitin jäsenten kohdalla usein vahva merkki siitä, että heidän asemansa on uhattuna.

Kim on suorittanut viime vuosina useita korkean profiilin puhdistuksia. Pohjois-Koreasta tihkuneiden huhujen mukaan umpimähkäisinä nähdyt puhdistukset ovat saaneet monia maan eliitin jäsenistä loikkaamaan sekä heikentäneet valtaapitävien luottamusta diktaattoriin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)