Kim Jong-un sai epämieluisan synttärilahjan: Rajan yli kaikui eteläkorealainen popmusiikki

Etelä-Korea järjesti Kim Jong-unille musiikkiesityksen, kertoo Foreign Policy.

  • GFriend.

    Etelä-Korea soitti mm. GFriend-bändin kappaleen Me gustas tú.

    ()

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un juhli 33-vuotissyntymäpäiväänsä perjantaina. Etelä-Korea pystytti Foreign Policyn mukaan juhlien kunniaksi jättimäiset kaiuttimet valtioiden rajalle ja soitti niistä eteläkorealaista pop-musiikkia, niin kutsuttua k-popia.

Musiikki raivostutti Pohjois-Koreaa, joka näki Etelä-Korean toiminnan suorana uhkana omalle informaationhallinnalleen. Pohjois-Koreassa populaarimusiikki on kielletty, ja kaikella esitettävällä taiteella on poliittinen agenda.

Etelä-Korean sotilaslähteiden mukaan Etelä-Korea on aloittanut jälleen propagandalähetykset Pohjois-Korean vastaisella rajallaan.

Pohjois-Korea ilmoitti keskiviikkona tehneensä onnistuneesti maan ensimmäisen vetypommikokeen. Lähetysten aloittaminen on seurausta siitä. Väitettä vetypommista on tosin pidetty epäuskottavana, sillä räjähdys ei vaikuttanut riittävän voimakkaalta.

Kansainvälisten uutistoimistojen mukaan rajalla sijaitsevista suurista kaiuttimista pohjoiseen lähetettävä propaganda koostuu sekalaisista radio-ohjelmista, kuten uutisista, säätiedotuksista, Pohjois-Korean hallinnon arvostelusta. K-popilla pyritään kiinnittämään ihmisten huomio.

Rajalla soitetut k-pop-kappaleet olivat Etelä-Korean asevoimien psykologisen osaston valitsemia. Esitettävä musiikki piti sisällään kappaleita sellaisilta suosituilta eteläkorealaisilta bändeiltä kuin Big Bang, GFriend ja A Pink.

Erityisesti rakkauslaulut lähettävät Etelä-Korean mukaan voimakkaan viestin Pohjois-Korealle ja osoittavat, että olemassa voi olla musiikkia ilman poliittistakin viestiä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.