Verkkouutiset

Kim Jong-un loi uuden statussymbolin: näitä Pohjois-Korean eliitti hamuaa

Kim Jong-un on saanut Pohjois-Korean eliitin hamuamaan taulutelevisioita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean eliitti himoitsee nyt taulutelevisioita. Niistä on Daily NK:n mukaan tullut uusi vaurauden symboli eristäytyneessä diktatuurissa.

Syynä on Pohjois-Korean työväenpuolueen historiallinen puoluekokous. Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un jakoi toukokuun historialliseen puoluekokoukseen osallistuneille 45 tuuman laajakuvatelevisiot ja muuta elektroniikkaa. Lahjojen kerrotaan herättäneen heti närää tavallisissa pohjoiskorealaisissa.

Daily NK:n pohjoiskorealaislähteiden mukaan Kim Jong-unin lahjat ovat kasvattaneet elektroniikan kysyntää koko maassa.

– Tuliterää televisiota pidetään nyt vaurauden symbolina. Sen takia puolue-eliitti yrittää nyt kaikin tavoin ehtiä ostamaan sellaisia ennen kuin muut ehtivät, lähde kertoo.

Tavalliset pohjoiskorealaiset yrittävät saada käsiinsä kotimaassa koottuja kiinalaisia Achim-televisioita. Todellinen eliitti pyrkii puolestaan hankkimaan ulkomailta maahan kuljetettuja Sonyn, LG:n ja Samsungin televisioita.

– Puoluekokouksen jälkeen alettiin puhua, että sinulla on oltava taulutelevisio, että ihmiset pitävät sinua varakkaana, toinen lähde sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)