Verkkouutiset

Kim Jong-unin salainen kaappaussuunnitelma julki: Kiinaan lähetetty 300 agenttia

Pohjois-Korean uskotaan suunnittelevan suurta kidnappausoperaatiota.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean tapahtumia seuraavan Daily NK:n lähteiden mukaan Kim Jong-unin johtama diktatuuri on lähettänyt kaikkiaan noin 300 agenttia valvomaan hotelleja ja lentokenttiä Kiinan Pohjois-Korean rajalla sijaitsevilla alueilla.

Agenttien tehtävänä on toteuttaa Kim Jong-unin määräys ”vastaavasta kostosta”. Pohjois-Korea katsoo, että Kiinassa toimivista pohjoiskorealaisravintoloista viimeaikoina tapahtuneet henkilökunnan loikkaukset ovat olleet Etelä-Korean masinoimia kaappauksia.

Daily NK:n kiinalaislähde paljastaa Kim Jong-unin antaneen käskyn, jonka mukaan agenttien olisi vastavuoroisesti ”siepattava moninkertainen määrä” eteläkorealaisia Kiinan rajalla. Sieppausoperaatiota suorittamaan on lähetetty Pohjois-Korean tiedustelun virkailijoita.

– Agentteja on vähintään 300. Tätä pidetään suurimpana tällaisten joukkojen lähetyksenä koskaan, lähde kertoo.

Agenttien kerrotaan muun muassa vahtivan Etelä-Koreaan lähteviä lentoja Kiinan Dandongissa, Shenyangissa ja Yanjissa.

– He keskittyvät eteläkorealaisten suosimiin paikkoihin, kuten ravintoloihin ja hotelleihin, joissa asiakkaiden on näytettävä passinsa. Jopa Kiinan viranomaiset suhtautuvat levottomasti heidän avoimeen toimintaansa eri alueilla.

Agentit etsivät erityisesti eteläkorealaisia lähetyssaarnaajia, loikkareita ja avustustyöntekijöitä, joilla on kytköksiä Pohjois-Koreaan.

Toisen kiinalaislähteen mukaan agentit saattavat seurata kohteitaan jopa vuosia ennen iskua.

Etelä-Korean viranomaisten toimet vaikuttaisivat tukevan Kiinasta kantautuvia huhuja. Etelä-Korean ulkoministeriö suosittelee välttämään Kiinan ja Pohjois-Korean raja-alueilla vierailemista

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)