Verkkouutiset

Pohjois-Koreassa kuohuu: Kim Jong-unin kaivokseen karkotettu kakkosmies palasi valtaan

Pohjois-Korean johtajan lähipiiriläinen on palannut vankileiriltä julkisuuteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un karkotti hiljattain maata hallitsevan työväenpuolueen pääsihteerin Choe Ryong Haen pakkotyöhön kaivokseen.

Choe oli työväenpuolueen pääsihteerinä Kimin jälkeen maan toiseksi vaikutusvaltaisin henkilö. Rangaistusta pidetään niin kutsuttuna ”ideologisena uudelleenkoulutuksena”. Verkkouutiset on kertonut asiasta tässä.

Voice of American mukaan Choe on kuitenkin palannut yllättäen takaisin julkisuuteen. Pohjois-Korean valtion median mukaan Choe piti torstaina puheen maan pääkaupungissa Pjongjangissa.

Paluu viittaa siihen, että Choe on päässyt takaisin maan ailahtelevana pidetyn diktaattorin suosioon.

Dongguk yliopiston Pohjois-Korean asiantuntija Koh Yu-hwanin mukaan Haen rangaistus loppui yllättävän nopeasti. Se viestii hänen mukaansa miehen vaikutusvallasta.

“Monet Kim Jong-unia tukevista Pohjois-Korean eliitin jäsenistä saattavat olla Choen vaikutusvallan alaisia”, hän toteaa.

Etelä-Korean tiedustelupalvelun mukaan Pohjois-Korean eliitin luotto Kim Jong-uniin on horjunut etenkin umpimähkäisinä pidettyjen puhdistuksien vuoksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)