Verkkouutiset

Salasiko Merkel tietoja? Kreikka-ratkaisu vaarassa

Saksalaislehti Bildin tietojen mukaan Saksan liittokansleri Angela Merkel ja valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble ovat ilmiriidoissa Kreikka-ratkaisun suhteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Bildin tietojen mukaan Angela Merkelin ja vaikutusvaltaisen valtiovarainministerin Wolfgang Schäublen välien pelätään äityneen jo niin pahoiksi, että Schäuble saattaisi jättää hallituksen. Molemmat edustavat hallitsevaa keskustaoikeistolaista CDU-puoluetta.

– Ilman Schäublea parlamenttiryhmä ei äänestä puolesta, samaan parlamenttiryhmään kuuluvan sisarpuolue CSU:ta edustava poliitikko Hans Michaelbach sanoi Bildille tarkoittaen Kreikka-ratkaisun puolesta äänestämistä.

Jos Saksan parlamentti esimerkiksi äänestäisi mahdollista Kreikan kolmatta tukipakettia vastaan, silloin se jäisi käytännössä toteutumatta. CDU:n jyrkkää linjaa edustava oikeistosiipi ei ole halukas antamaan Kreikalle tuumaakaan periksi.

Saksan hallituksessa Schäuble on jo pitkään avoimesti edustanut kovempaa linjaa suhteessa kriisimaiden tukemiseen kuin Merkel. Bildin tietojen mukaan riita kuitenkin kärjistyi maanantaisen huippukokouksen myötä. Lehden mukaan Merkel ei ollut kertonut valtiovarainministerilleen etukäteen mitään maanantaisesta Kreikkaan liittyvästä huipputapaamisesta Ranskan presidentti Francois Hollanden, EU:n komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin, EKP:n pääjohtaja Mario Draghin ja IMF:n pääjohtaja Christine Lagarden kanssa. Huippukokouksesta syntyi kompromissiehdotus Kreikalle. Bildin tietojen mukaan Schäuble kuuli tapaamisen järjestämisestä sattumalta, kun Lagarde kertoi hänelle siitä.

– Tämä oli sen naisen sooloesitys, nimettömänä pysyttelevä Schäublen neuvonantaja sanoi Bildille.

Merkel antaa petkuttaa itseään, sama Schäublen ministeriön virkamies lisäsi Bildille vielä jälkikäteen.

Virallisesti Merkelin ja Schäublen välit ovat kuitenkin kunnossa. Sekä Merkelin että Schäublen esikunnasta viestitettiin perjantaina, että molempien välillä vallitsee luottamus.

– Liittokanslerin ja liittovaltiovarainministerit työskentelevät erinomaisesti yhteen, niin luottamuksellisesti ja luottamuksella, sanoi hallituksen tiedotuspäällikkö Steffen Seibert.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)