Verkkouutiset

Kiina poistattaa kirkoista ristit ”turvallisuussyistä”

Kiinan kommunistinen puolue riisuu kirkkoja risteistään Kiinassa, kertoo The Guardian.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kiinan kommunistinen puolueen kampanja ristien poistamiseksi kristillisistä kirkoista Kiinassa on kestänyt jo kaksi vuotta. Tähän mennessä ristit on riisuttu jo 1200 kirkon katolta.

Hallituksen virkailijan mukaan syynä ovat turvallisuussyyt ja esteettisyys. Ihmisoikeusaktivistit sen sijaan ovat sitä mieltä, että hallituksen kampanjan tarkoituksena on ehkäistä kristinuskon leviämistä erityisesti Zhejiangin maakunnassa, missä on eniten kirkossa käyviä koko Kiinassa.

Tähän mennessä kristittyjen määrä Kiinassa on ylittänyt jo kommunistisen puolueen 88 miljoonan jäsenen määrän: kristittyjä on Kiinassa jo sata miljoona.

Hallituksen virkailijan mukaan kirkkojen työntekijät ovat suhtautuneet hyvin ristien poistamiseen. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että ristien poistaminen herättää kasvavaa ärtymystä seurakuntien keskuudessa. Viime perjantaina joukko katolilaisia pappeja marssi kadulla protestoimassa ristien poistamista vastaan.

– Tämä on kuin kulttuurivallankumouksen ajoilta, eräs papeista totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)