Verkkouutiset

Kiina: Pohjois-Korealla on oikeus käyttää avaruutta rauhanomaisiin tarkoituksiin

Kansainvälisen yhteisön vastustuksista huolimatta Pohjois-Korea laukaisi varhain sunnuntaiaamuna satelliitin avaruuteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pohjois-Korea ilmoitti varhain sunnuntaiaamuna lähettäneensä avaruuteen valvontasatelliitin kansainvälisestä vastustuksesta huolimatta. Maan epäiltiin käyttävän laukaisussa pitkän kantaman ohjuksia. Muun muassa YK on kieltänyt Pohjois-Korealta niiden käytön.

Kiinan ulkoministeriön edustaja otti tuoreeltaan kantaa Pohjois-Korean toimiin. Hän kertoi, että maa on huomioinut Pohjois-Korean ilmoituksen laukaisusta, mutta myös huomannut kansainvälisen yhteisön reaktiot tapahtuneeseen.

Kiina on hänen mukaansa pahoillaan siitä, että Pohjois-Korea päätti käyttää ballistista ohjusteknologiaa vastustuksesta huolimatta.

Kiina korosti sitä, että Pohjois-Korealla on oikeus käyttää avaruutta tarkoituksiinsa. Tähän kuuluu kuitenkin YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmien rajoitusten noudattaminen ja edellytys rauhanomaisuudesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)