Verkkouutiset

Myös Kiina liittymässä taisteluun Isisia vastaan?

Irakin ulkoministerin mukaan Kiina on luvannut tukea taistelua ilmaiskuin. Kiina ei kommentoi väitettä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Taistelu Isis-järjestöä vastaan on Irakin ulkoministeri Ibrahim Jafarin mukaan laajenemassa kiinalaisilla ilmaiskuilla. Hän sanoo Kiinan luvanneen ilmatukea YK:n antiterrorismitapaamisen yhteydessä syyskuussa, kertoo Financial Times.

Mahdolliset iskut eivät kuitenkaan tapahtuisi Yhdysvaltojen johtaman liittouman mukana, vaan Kiina suorittaisi ne sen ulkopuolella. Jafari kertoo toivottaneensa avun tervetulleeksi tästä riippumatta.

Kiinan puolustusministeriö ei ole suostunut kommentoimaan väitettä. Maan virallinen linja on ollut pidättäytyä muiden maiden sisäisiin asioihin puuttumisesta.

Se on kuitenkin muun muassa osallistunut laivojen suojaamiseen somalimerirosvoilta ja lähettänyt rauhanturvaajia niin Maliin, kuin tänä vuonna Etelä-Sudaniinkin suojaamaan öljykenttiään.

Kiina on suurin ulkomainen investoija Irakin öljyalalla ja se voisi menettää miljardeja Isiksen saadessa öljykentät haltuunsa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)