Verkkouutiset

Yli 500 ihmistä hirteen tuominneen tytär muistelee: Meitä isä ei koskaan lyönyt

Iranin vallankumouksen hirttotuomarin tunnettu tytär kertoo ensi kertaa perheoloistaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ajatolla Sadeq Khalkhali (1926-2003) määräsi Iranin 1979 vallankumousoikeuksien päätuomarina satoja summittaisiakin teloituksia oikeudenkäynneissä. Ne kestivät joskus muutamia minuutteja.

Hirttotuomarina tunnetun miehen tyttären Fatemeh Sadeghin ulostulosta kertoo Radio Free Europe.

”Isäni imago oli hyvin väkivaltainen. Mutta se ei ollut se imago mikä minulla oli hänestä kotona. Hän oli hyvin tiukka kotona, mutta hän ei koskaan lyönyt meitä”, Fatemeh Sadeghi toteaa.

Tyttären mukaan isä ei halunnut puhua asiasta eikä koskaan katunut tekojaan.

Muistelmissaan Sadeq Khalkhali kirjoitti tappaneensa yli 500 ”rikollista kuninkaallisesta perheestä, satoja kapinallisia Kurdistanista, Gonabadista ja Khuzestanista, ja monia huumesalakuljettajia”. Hänen mukaansa ”silti katson että tapoin vähän. Oli monia muita jotka ansaitsivat tulla tapetuiksi, mutta en saanut heitä käsiini”.

Fatemeh Sadeghi on pakollista hijabin käyttöä vastustava naisasia-aktivisti. Hän sanoo isänsä katsoneen olleen pakotettu kantamaan vallankumouksen edestä ”hieman pahaa mainetta”.

”Ilmapiiri silloin oli hyvin ideologinen. En halua lainkaan sanoa, että isäni oli miellyttävä. Mutta kaikki se ideologinen ilmapiiri vaati vallankumouksellista päättäväisyyttä”, tytär sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)