Verkkouutiset

Vanki kertoi pohjoiskorealaisille vartijoille elämästään USA:ssa – raju reaktio

Pohjois-Koreassa vankilassa kaksi vuotta virunut Kenneth Bae ystävystyi joidenkin vartijoidensa kanssa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

47-vuotias Kenneth Bae (syntyjään Pae Jun Ho) on korealais-amerikkalainen lähetystyöntekijä. Pohjois-Korea tuomitsi 2013 hänet 15 vuodeksi pakkotyöhön vallankaappausyrityksestä, mutta Bae saatiin vapautettua marraskuussa 2014.

Seattlelaisen KUOW-radion haastattelussa Kenneth Bae kertoo vankeusajastaan ja vartijoiden pehmenemisestä, kun hän oli ollut vuoden vankeudessa. Vartijat kyselivät pikku kysymyksiä, kuten paljonko hän ansaitsee, millaista on elää USA:ssa ja onko ihmisillä todella taloja ja autoja.

Kun Bae kertoi, vartijat olivat shokissa.

”He sanoivat ’ei mitenkään. Tavalliset ihmiset eivät mitenkään voi elää niin’. Heille oli kerrottu että prosentti ihmisistä USA:ssa omistaa kaiken ja loput elävät köyhyydessä”, Kenneth Bae kuvailee.

Julkisesti vartijat kutsuvat miestä vangiksi numero 103, mutta yksityisesti he puhuttelivat häntä pastoriksi.

”He avautuivat aika tavalla ja yksitellen tulivat sanomaan ’pastori, voinko puhua'”, hän kertoo.

”Ja sitten he puhuivat avio-ongelmistaan ja vanhemmuusasioista. Lopulta neuvoin ja istuin ja puhuin aika paljon. Ja minusta tuli eräänlainen ystävä heille”.

Baen mukaan syyttäjät olivat eniten huolissaan hänen rukoilemisestaan. He pitivät sitä ”kirjaimellisesti voimakkaana aseena heitä vastaan”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)