Verkkouutiset

Itä-Ukrainan verityön todisteena esitellään tätä käyntikorttia

Venäläisissä tiedotusvälineissä näytetään Itä-Ukrainan Slovjanskin yhteenotosta löydetyksi väitettyä käyntikorttia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän ulkoministeriön mukaan Slovjanskin verityön takana on ukrainalainen kansallismielinen Oikea Sektori, jonka johtajan Dmitri Yaroshin käyntikortti löytyi paikalta yhdestä hyökkääjien autosta. Venäjän mukaan yhteenotto todistaa, ettei Kiova aio riisua aseista ääriaineksia.

Venäjän tiedotusvälineiden mukaan yhteenotossa tarkastuspisteellä pääsiäisyönä kello yhden aikaan kuoli viisi ihmistä. Ukraina sanoo kolmen kuolleen ja kolmen haavoittuneen kahden ryhmän yhteenotossa. Kuvissa on näkynyt palaneita autoja, joiden vasemmissa sivustoissa on luodinreikiä.

Oikea Sektori toteaa lausunnossaan, ettei sillä ole mitään tekemistä tapahtuman kanssa. Oikean Sektorin mukaan provokaatiolla on sen sijaan kaikki Venäjän turvapalvelun tunnusmerkit ja ”Life News ei oe koskaan julkaissut totuutta”.

Twitterissä on huomautettu, että käyntikortissa Oikea Sektori on kirjoitettu väärin.

Ukrainan turvallisuuspalvelun SBU:n mukaan tapaus on ”kyyninen provokaatio” ja lavastettu.

Tehtailluista Oikean Sektorin käyntikorteista on syntynyt myös Twitter-kuvien meemi.

Kyseessä on ensimmäinen kuolonuhreja vaatinut yhteenotto torstaisen Geneven sopimuksen jälkeen. Slovjanskin kapinallisten johtaja Vjatseslav Ponomarov on pyytänyt Venäjän presidentti Vladimir Putinia lähettämään rauhanturvajoukkoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)