Verkkouutiset

Kaupunki laittoi kodittomat maksavien edelle vuokra-asuntojonossa

Osalle Tukholman kodittomista aiotaan tarjota vakituista asuntoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tukholman kaupunginvaltuusto on päättänyt tukea asukkaita, jotka eivät kykene saamaan vuokra-asuntoja kaupungin keskustasta. Tällä yritetään estää syrjäytymistä yhteiskunnasta.

Asiasta kertoo The Local.

”Tässä voi tulla kyseeseen suurperheitä, kodittomia, addikteja”, vihreiden kaupunginvaltuutettu Ewa Larsson selvittää Dagens Nyheterille.

Hänen mukaansa päätöksellä pyritään välttämään heidän keskittymisensä sosiaalitoimen ylläpitämiin asuntoihin Tukholman lähiöissä.

Päätöksen nojalla 2 300 vuokra-asuntoa 22 eri kohteessa ympäri kaupunkia hallinnoiva SHIS antaa pysyviä asuntoja joillekin kodittomille.

”Annamme apua kaikenlaisille ihmisille – nuorille, vanhoille, perheille, ihmisille, joilla on päihde- tai velkaongelmia. He asuvat muiden ruotsalaisten rinnalla meidän asunnoissamme”, SHIS:n tiedottaja Fredrik Jurdell toteaa The Localille.

Hänen mukaansa käytäntö kuroo umpeen sosiaalitoimen järjestämien asuntojen ja tavallisten asuntomarkkinoiden välistä kuilua.

Päätös on herättänyt närää monissa. Vuokramarkkinoita säännellään Ruotsissa ja iso osa vuokra-asunnoista kuuluu kunnallisille vuokrayhtiöille ja erilaisille säätiöille. Vuokra-asunnon saaminen on kuitenkin usein hankalaa ja asuntoihin on vuosien jonot. Tämän vuoksi monet asuvatkin alivuokralaisina.

Tilanne on erityisen tukala Tukholmassa. Pahimmillaan vuokra-asuntoihin on siellä jopa 20 vuoden jonot.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)