Verkkouutiset

Jos et tapa ketään, saat rahaa – murhien määrä romahti amerikkalaiskaupungissa

Richmondin kaupunki Kaliforniassa on yksi Yhdysvaltojen murhapääkaupungeista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Aiemmin kaupunki sovelsi henkirikosten hoitoon perinteistä taktiikkaa: tappajat suljettiin vankilaan. Murhatilastot pysyivät korkeina. 45,9 asukasta 100 000 asukasta kohden tapettiin vuodessa. Muissa kalifornialaiskaupungeissa luku oli 4,7. Vuonna 2007 Richmond otti käyttöön luovemman taktiikan henkirikosten vähentämiseksi, ja se on toiminut.

Kaupunki otti käyttöön julkisen ja yksityisen puolen kumppanuuteen perustuvan ohjelman nimeltään Office of Neighborhood Safety (ONS, Naapurustoturvallisuuden toimisto).

Neljä kertaa vuodessa ONS:n tiimi tunnistaa Richmondista 50 ihmistä, jotka todennäköisimmin amupuvat jonkun tai tulevat ammutuiksi seuraavan 6-12 kuukauden aikana. Tunnistamiseen käytetään poliisin tiedustelutietoja, yhteisön tietoja ja suosituksia ohjelmaan jo osallistuvilta. ONS muodostaa kontakteja riskiryhmään kuuluviin henkilöihin ja tiedustelee, haluavatko he osallistua ohjelmaan. Kumppaniksi tuleva tekee ”elämänkartan” elämäänsä ja työuraan liittyvistä tavoitteista. Kerran kahdessa kuussa kumppanit saavat stipendin sen perusteella, kuinka hyvin tavoitteissa on edetty – ja olettaen että henkilö ei ole ampunut ketään tai tullut ammutuksi.

Ohjelmaan osallistuneista 94 prosenttia on edelleen elossa ja 79 prosenttia ei ole pidätetty tai syytetty ampuma-aseisiin liittyvistä rikoksista.

Vuonna 2013 Richmondissa tapettiin enää 15 ihmistä 100 000 asukasta kohden ja luku näyttäisi pienentyvän edelleen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)