Verkkouutiset

Toisen kansanäänestysaloitteen yhteydessä epäillään petosta

Britannian parlamentin alahuoneen vetoomusvaliokunta aikoo tutkia petosväitteet, kun se käsittelee aloitteen ensi viikolla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansalaisaloite on viikonlopun aikana kerännyt yli 3,1 miljoonaa allekirjoitusta sen puolesta, että Britanniaan järjestettäisiin toinen kansanäänestys EU:n jäämisestä.

Twitterissä on vihjailtu, että monet allekirjoituksista näyttäisivät tehdyn Britannian ulkopuolelta, kertoo BBC.

Alahuoneen vetoomusvaliokunnan puheenjohtaja Helen Jones twiittasi sunnuntaina, että valiokunta suhtautuu petosväitteisiin hyvin vakavasti. Vilpilliset allekirjoitukset tullaan poistamaan.

– Väärennettyjä allekirjoituksia lisäävien ihmisten pitäisi tietää, että he heikentävät sen aloitteen mahdollisuuksia, jota he kannattavat, Jones sanoi.

Kansalaisaloite on kaikille avoin Britannian parlamentin verkkosivuilla. Se on kerännyt enemmän allekirjoituksia, kuin yksikään aikaisempi kansalaisaloite. Alahuone käsittelee kansalaisaloitteet, jos ne saavat yli 100 000 allekirjoitusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)