Verkkouutiset

Ilkka Kanerva Ukrainan separatistien ja Venäjän toiminnasta: Olen syvästi järkyttynyt

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) sanoo, etteivät Itä-Ukrainan separatistit noudata Minskin tulitaukosopimuksen ehtoja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Olen syvästi järkyttynyt siitä, että laittomat separatistit jatkuvasti kieltäytyvät antamasta Etyjin tarkkailijoiden liikkua vapaasti ja turvallisesti Ukrainassa ja siitä, että he rikkovat Minskin tulitaukosopimuksen ehtoja”, Ilkka Kanerva toteaa lausunnossaan.

”Laajemmin sanottuna olen järkyttynyt myös Venäjän ilmeisestä haluttomuudesta vaatia julkisesti separatisteja sallimaan tarkkailijoiden pääsy alueelle, lopettamaan kaikki tulitaukorikkomukset ja vetämään kaikki raskaat aseet pois”, Kanerva sanoo.

Kanerva toteaa olevansa samaa mieltä Etyjin pääsihteerin Lamberto Zannierin kanssa. Zannierin mukaan Venäjä voisi tehdä enemmän Ukrainan tilanteen ratkaisemiseksi.

Kanervan mielestä on vastoin kansainvälisen yhteisön tavoitteita, että Venäjän YK-suurlähettiläs kieltäytyi kansainvälisen tarkkailuoperaation laajentamisesta Ukrainan ja Venäjän välisellä rajalla.

”Se, että Venäjä vastustaa silmäparien lisäämistä Euroopan kaikkein epävakaimmalla rajalla herättää epäilyksen siitä, että tätä (Etyjin) varsin rajattua tehtävää käytetään yksinkertaisesti savuverhona samalla kun separatistit saavat kaipaamansa varustetuen”, Kanerva toteaa.

Kanerva tapasi viime viikolla Venäjän ja Ukrainan edustajia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)