"Missä muussa maassa voisi Kanadassa syntynyt poika pyrkiä USA:n presidentiksi?"

Presidentti Barack Obama viljeli ironista hirtehishuumoria republikaanien ehdokkaasta.

  • LKS 20160311 - US President Barack Obama (C) and First Lady Michelle Obama (L) welcome Canadian Prime Minister Justin Trudeau and his wife Sophie Gregoire-Trudeau to the White House a State dinner in Washington on March 10, 2016. / AFP - LEHTIKUVA / AFP

    Rouva Michelle Obama (vas.) ja presidentti Barack Obama toivottivat rouva Sophie Gregoire-Trudeaun ja Kanadan pääministeri Justin Trudeaun tervetulleeksi illallisille.

    ()

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama isännöi torstai-iltana Valkoisessa talossa valtioillallisia Kanadan pääministeri Justin Trudeaulle.

Toimittajien pooliraportin mukaan illallisilla heitettiin huulta.

– Jos asiat lähtevät käsistä, muistakaa että pääministeri on toiminut sisäänheittäjänä, Barack Obama sanoi maljaa nostaessaan.

USA:n presidentin mukaan Kanadan pääministeri saattaa nyt olla Amerikassa suosituin kanadalainen Justin. Viittaus kohdistui teinitähti Justin Bieberiin.

Presidentti jatkoi puhumalla tasa-arvon ja mahdollisuuksien arvoista, jotka hänen mukaansa vaikuttavat meneillään olevaan presidentinvaalin esivaalikierrokseen.

– Missä muualla voisi Calgaryssa (Kanadassa) syntynyt poika kasvaa pyrkimään USA:n presidentiksi, Obama heitti.

Vitsissä oli usean tason huumoria. Pohjalla on sanonta siitä, että USA:ssa kuka tahansa voi saavuttaa mitä vain. Obaman omasta synnyintaustasta on ollut epäilyksiä. Calgaryssa puolestaan on syntynyt republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Ted Cruz.

Justin Trudeau ei jäänyt illallispuheessaan sanattomaksi.

– Väittäisin, että on parempi olla johtaja maassa, joka jatkuvasti voittaa olympiakultaa jääkiekossa. Presidentti Obama voi olla eri mieltä. Ja silti hän kutsui meidät illalliselle. Koska sitä varten ystävät ovat.

– Kukoistakoon erityisside kahden maamme välillä tulevina vuosina, ja harmaantukoot hiukseni paljon hitaammin kuin teidän hiuksenne, Trudeau toivoi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.