Verkkouutiset

Viron presidentti: Euroopan turvallisuutta ei käytetä pelinappulana

Kersti Kaljulaid ei usko, että Britannia pyrkii käyttämään kysymyksiä Euroopan turvallisuudesta Brexit-neuvotteluissa hyväkseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannia ei voi jakaa Eurooppaa käyttämällä turvallisuutta ”pelinappulana” Brexit-neuvotteluissa, Viron presidentti Kersti Kaljulaid sanoo The Guardianin mukaan.

120 brittisotilasta saapui viime viikolla Viroon osana Naton suunnitelmaa lieventää Venäjän aggressiota. Britannialla ja Virolla on ollut turvallisuusyhteistyötä vuodesta 1918 lähtien.

Britannian pääministeri Theresa May sanoi turvallisuutta käsitelleessä puheessaan tammikuussa, että Britanniaa rankaiseva sopimus aiheuttaisi harmia Euroopan maille.

Kaljulaid ei halunnut spekuloida Britannian hallinnon aikomuksilla. Hänen mielestään on kuitenkin selvää, että turvallisuudesta ei Brexitin vuoksi tingitä.

”Olemme todella iloisia, että Britannia on yhteistyökumppanimme. Maan sotilaat ovat tervetulleita Viroon”, Kaljulaid sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)