Verkkouutiset

Venäjä-pakotteet iskivät – Kalashnikov hylkäsi amerikkalaisen toimintatähden

AK-47-rynnäkkökivääristään tunnettu Kalashnikov ei tee Steven Seagalista brändilähettilästään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Tällä hetkellä emme aio kutsua Steven Seagalia brändimme lähettilääksi”, Kalashnikovin tiedottaja kertoi Izvestijalle Moscow Timesin käännöksen mukaan.

Asevalmistajan mukaan toimintaelokuvistaan tunnettu filmitähti ei enää käy brändin kasvoiksi Yhdysvaltojen ja Venäjän välillä vallitsevien jännitteiden vuoksi.

Yhdysvallat on yksi Kalashnikovin tärkeimpiä siviiliaseiden markkina-alueita. Yhdysvallat pani sen heinäkuussa mustalle listalle osana Ukrainan vuoksi Venäjälle asetettuja pakotteita.

Ennen Ukrainan tilanteen kärjistymistä Kalashnikov oli kaavaillut Seagalista apua tuotteidensa markkinointiin Yhdysvalloissa. Izvestijan mukaan toimintatähden edustajien kanssa oli neuvoteltu jo tammikuusta alkaen.

Asiantuntijat arvioivat, että Seagal olisi tienannut Kalashnikovin kanssa solmitusta sopimuksesta noin 17-21 miljoonaa ruplaa eli 340 000 – 422 000 euroa vuodessa.

Steven Seagal on tukenut avoimesti Venäjän presidentti Vladimir Putinin politiikkaa. Hän on osallistunut muun muassa urheilutapahtumiin yhdessä Putinin kanssa.

Ylen mukaan Seagalia kutsutaan Virossa ”Putinin sylikoiraksi”. Hänen blues-yhtyeensä oli määrä esiintyä elokuussa Augustibluus-tapahtumassa Haapsalussa. Esiintyminen kuitenkin peruttiin poliittisiin syihin vedoten sen saatua kovaa kritiikkiä Viron musiikkipiireiltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)