Verkkouutiset

Huonoja uutisia kahvinjuojille: Pian kahvi on kalliimpaa ja huonompaa

Kysyntä kasvaa samaan aikaan kun kahvin tuotanto laskee.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Asiantuntijoiden mukaan kahvin tulevaisuus ei näytä hyvältä. Dagens Nyheterin haastatteleman James Hoffmanin mukaan kaikkein huonoimmassa tapauksessa jopa muutamien vuosien sisällä kahvin laatu huononee ja hinta kallistuu.

Kehityksen syy on ilmastonmuutos, joka rajaa viljelyalueita. Tästä hyötyvät sellaiset viljelijämaat kuten Indonesia, Brasilia ja Vietnam, joiden kahvilaatuja ei mielletä hyviksi, mutta joiden viljelyalat ovat suuria.

Monissa Keski-Amerikan maissa kahvin tuottaminen on vähentynyt dramaattisesti. Esimerkiksi El Salvadorissa tuotannosta on jäljellä enää neljäsosa.

– Tietyissä tapauksissa voimme nähdä ilmastonmuutoksen vaikutuksia jo tänä päivänä. Osa ongelmista on sidoksissa ilmastonmuutokseen, kuten sienitaudit ja muuttuvat sääolosuhteet, sanoo Hoffman.

Jopa ruotsalaispaahtimot varoittelevat tilanteesta ja moni uskoo hintojen nousevan.

– Vaikutus erikoiskahvien hintoihin tulee olemaan pieni, vaikka olen pannut merkille, että Kiinassa on alettu juoda enemmän kahvia ja se johtanee suurempaan kulutukseen. Mutta kun puhutaan kaupan kahvista, niin nähdään että kysyntä tulee olemaan suurempaa. Tuotanto laskee samanaikaisesti kun kulutus kasvaa, kertoo ruotsalaisasiantuntija haastattelussa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)