Verkkouutiset

Hirviöjärjestö ISIS:llä useita mahdollisuuksia uudeksi johtajaksi – onko se joku heistä?

Terroristien johtoon saattaa havitella kymmeniä miehiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Islamilaisen valtion johtaja Abu Mohammed al-Adnani sai surmansa ilmaiskussa kolme viikkoa sitten. Järjestö on Irakissa ja Syyriassa ahtaalla, mutta kaikkiaan kaukana voitetusta.

Australialaisen news.comin mukaan al-Adnani oli ISIS:n puhemiehenä sen näkyvin johtohahmo ja vastasi muun muassa iskuista Euroopassa. Järjestön poliittinen johtaja, kalifiksin kutsuttu Abu Bakr al-Baghdadi pysyttelee piilossa.

Kymmenet jihadistit ovat halukkaita ottamaan al-Adnanin paikan. The Counter Extremism Project (CEP) on koonnut listan mahdollisista ehdokkaista.

Heihin kuuluu esimerkiksi Abu Ahmad al-Alwani, jota pidetään ISIS.n sotaneuvoston johtajana ja entisenä Diyalan provinssin johtajana.

Toinen ehdokas Turki al-Binali on ISIS:n uskonnollinen pääneuvonantaja, joka on tehnyt paljon järjestön kirjallisuudesta. Hän on muun muassa perustellut naispuolisten jesidien käytön orjina.

Sotilasjohtaja Abu Fatima al-Jaheishin on katsottu kuuluvan järjestön viiteen korkeimpaan sotakomentajaan.

Ayad al-Jumaili nimettiin joulukuussa ISIS:n sisäisen turvallisuuden yksikön päälliköksi.

Sotaministeri, USA:ssa koulutettu Gulmurod Khalimov oli aiemmin Tadzikistanissa Omon-poliisijoukkojen komentaja.

Raqqan kuvernööri Abu Luqman ja ISIS:n rajapäällikkö Abu-Muhammad al-Shimali ovat myös listalla mahdolliseksi uudeksi johtajaksi. Jälkimmäisen uskotaan vastanneen viimevuotisista Pariisin terrori-iskuista.

Islamilaisen valtion öljyteollisuudesta vastaa Faysal Ahmad bun Ali al-Zahrani.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)