Verkkouutiset

Kaaos satamakaupungissa – siirtolaiset yrittivät rynnäkköä Britanniaan

Siirtolaisongelmien kanssa painiskelevassa Ranskan Calais'n kaupungissa koettiin perjantaina illalla vaaratilanne.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useat brittiläiset uutislähteet kertoivat lauantaina ranskalaisen Calais’n kaupungin siirtolaistilanteen kärjistymisestä.

Englannin kanaalin alitse Ranskasta Britanniaan vievää tunnelia hallinnoivan Eurotunnelin tiedottaja kertoo BBC:lle noin 150 siirtolaisen ”tehneen rynnäkön” tunnelin Calais’n sisäänkäynnille ja pyrkineen sitä kautta Britanniaan. Välikohtaus katkaisi liikenteen ja on johtanut pahoihiin ruuhkiin molemmissa päissä ja aiheuttanut sekaannusta etenkin Ranskan puolella.

Tiedottajan mukaan tunnelin liepeillä liikkui perjantaina illalla ”valtavat määrät siirtolaisia”.

”Eurotunnel haluaa viranomaisten ryhtyvän välittömiin toimenpiteisiin tunnelin suojelemiseksi. Siirtolaisten pysäyttämiseksi ei tehdä riittävästi”, hän toteaa.

Tuhannet pääosin Afrikan maista tulleet siirtolaiset pyrkivät jatkuvasti Britanniaan Englannin kanaalin rannalla sijaitsevasta Calais’n kaupungista.

Expressin mukaan siirtolaistulva on muuttanut kaupungin elämää. Esimerkiksi alueen matkailuelinkeino on kärsinyt valtavasti, koska monet alan yritykset ovat alkaneet vältellä kaupunkia siirtolaisten vuoksi.

Monet siirtolaisista pyrkivät esimerkiksi piiloutumaan brittiläisiin turistibusseihin tai kuorma-autoihin, kun ne pysähtyvät kaupungissa. Kahnaukset siirtolaisten kanssa ovat myös johtaneet väkivaltaisuuksiin.

Europa Wordlwide -logistiikkayrityksen operaatiojohtaja Dan Cook sanoo siirtolaisten murtautuvan yhtiön kuorma-autoihin jatkuvasti. Hänkin on sitä mieltä, että Ranskan viranomaisten olisi tehtävä enemmän.

”Tätä ei satu öisin syrjäisillä levähdyspaikoilla. Tämä tapahtuu keskellä kirkasta päivää Calaisiin vievillä maanteillä. Kyseessä ovat suoraan sanottuna ryöstelevät väkijoukot”, hän kommentoi BBC:lle.

”Jos näkisimme Britanniassa televisiosta, kuinka valtavat ihmisjoukot vaeltelevat moottoriteillä ja kiipeävät ajoneuvoihin, uskon, että olisimme aika raivoissamme ja odottaisimme, että brittiviranomaiset tekevät asialle jotakin”, Cook sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)