Verkkouutiset

Miten minusta tulisi Bill Gates tai Steve Jobs? Supermenestyjän ex-vaimo kirjoitti hurjan vastauksen

Äärimmäinen menestys vaatii äärimmäisiä asioita.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kysymys-vastaus -nettisaitti Quora sai vastattavakseen lukijakysymyksen ”miten voisin olla yhtä suuri kuin Bill Gates, Steve Jobs, Elon Musk, Richard Branson?”.

Bill Gates ja Steve Jobs ovat teknologialegendoja, Elon Musk on Telsan ja SpaceX:n perustajan ja Richard Branson tunnetaan Virginistä.

Quora sai vastauksen Elon Muskin ex-vaimolta kirjailija Justine Muskilta. Verkkouutiset suomensi hänen vastauksensa tähän epätarkasti.

”Äärimmäinen menestys on seurausta äärimmäisestä persoonallisuudesta ja tulee monen muun asian kustannuksella. Äärimmäinen menestys on erilaista kuin mitä oletan sinun pitävän ’menestyksenä’, joten sinun pitää tietää, ettei sinun tarvitse olla Richard tai Elon ollaksesi hyvinvoiva ja saavuttaaksesi ja pitääksesi mahtavan elämäntavan. Mahdollisuutesi onneen ovat paremmat sillä tavoin. Mutta jos olet äärimmäinen, sinun pitää olla mitä olet, joka tarkoittaa sitä että enemmän tai vähemmän ei ole kyse onnellisuudesta. Nämä ihmiset ovat yleensä friikkejä ja sopeutumattomia, jotka on pakotettu kokemaan maailma epätavallisen haastavalla tavalla. He kehittivät strategioita selviytyäkseen, ja kasvaessaan vanhemmiksi he löytävät tapoja soveltaa näitä strategioita muihin asioihin ja tapoja luoda itselleen selvä ja voimakas etu. He eivät ajattele kuten muut ihmiset ajattelevat. He näkevät asioita kulmista jotka avaavat uusia ideoita ja oivalluksia. Muut henkilöt pitävät heitä jokseenkin hulluina.

Ole pakkomielteinen. (Be obsessed.)

Ole pakkomielteinen.

Ole pakkomielteinen.

Jos et ole pakkomielteinen, lopeta mitä olet tekemässä ja löydä mitä tahansa josta saat pakkomielteen. Auttaa, jos sinulla on ego, mutta sinun täytyy palvella jotain suurempaa jos aiot inspiroida ihmisiä joita tarvitset auttamaan sinua (äläkä erehdy, tulet tarvitsemaan heitä). Se ’jokin suurempi’ estää sinua menemästä eetteriin kun ihmiset parveilevat ympärilläsi ja kertovat miten ihmeellinen olet kun et ole ja miten mahtava asiasi on kun se ei ole. Älä tavoittele jotain koska ’haluat olla suuri’. Tavoittele jotain koska se lumoaa sinua, koska tavoittelu itsessään kiehtoo ja pakottaa sinua. Äärimmäiset ihmiset yhdistävät briljanssin ja lahjakkuuden *hulluun* työetiikkaan, joten jos työ itsessään ei aja sinua, tulet palamaan pois tai putoamaan tien reunaan tai äärimmäiset kilpailijasi murskaavat sinut ja saavat sinut itkemään.

Seuraa pakkomiellettäsi kunnes ongelma alkaa nousta, iso lihaisa haastava ongelma joka koskettaa niin paljon ihmisiä kuin mahdollisia, jotta tunnet itsesi sikapakotetuksi ratkaisuun tai kuolemaan yrittäessä. Voi kestää vuosia löytää se ongelma, koska sinun on tutkittava tiedon eri kokoelmia, kerättävä pisteet ja sitten yhdistettävä ja täydennettävä ne.

Yli-inhimillisen energian ja kestävyyden omaaminen auttaa. Jos sinua ei ole siunattu jumalkaltaisilla geeneillä, ota asiaksesi tulla parhaaseen mahdolliseen kuntoon. On tulossa jet lagia, henkistä väsymystä, kovan bilettämisen kierroksia, yksinäisyyttä, tarkoituksettomia tapaamisia, isoja takaiskuja, perhedraamaa, tilanteita Merkittävän Toisen ihmisen kanssa jota harvoin näet, sielun pimeitä iltoja, ihmisiä jotka kyllästyttävät ja ärsyttävät sinua, vähän unta, sitä vähemmän unta. Pidä ruumiisi terävänä pitääksesi mielesi terävänä. Se maksaa itsensä takaisin.

Opettele käsittelemään stressitasoa, joka murskaisi useimmat ihmiset.

Älä seuraa olemassa olevaa polkua äläkä matki roolimallejasi. Ei ole ”seuraavaa askelta”. Äärimmäinen menestys ei ole kuten muut menestykset; se mikä on toiminut jollekin muulle todennäköisesti ei toimi sinulle. He ovat rohkeiden kohtien ihmisiä jotka käyttävät hyväkseen hyvin erityistä koostetta ainutlaatuisia ja erityisiä vahvuuksiaan. He ovat epäsovinnaisia, ja yksi syy miksi heistä tuli yrittäjiä on että he eivät pysty tai eivät sovi tai eivät halua sopia yrityselämän rakenteisiin ja rutiineihin. He ovat lukihäiriöisiä, he ovat autistisia, heillä on ADD, he ovat neliötappeja ympyräaukoissa, he suututtavat ihmiset, ajautuvat väittelyihin, keikuttavat venettä, nauravat paperihommille. Mutta he muuttavat heikkouksia tavalla, joka luo lisäetua – strategioita joita mainitsin aiemmin – ja etsivät kumppanuuksia ihmisten kanssa, jotka ovat eteviä alueilla, joissa heillä ei ole mitään lahjoja.

He eivät pelkää epäonnistumista – tai he pelkäävät, mutta etenevät kuitenkin. He kokevat sankarillisia, vaikuttavia, nöyryyttäviä, hyvin julkisia epäonnistumisia mutta löytävät tien kehystää se uudelleen kunnes se ei enää olekaan epäonnistuminen. Kun he epäonnistuvat tavoilla joilla muut ihmiset eivät, he oppivat asioita joita muut ihmiset eivät opi eivätkä koskaan tule oppimaan. Heillä on uskomaton sisu ja sietokyky.

He tuskin lukevat tällaista tavaraa. (Tämä *ei* tarkoita niiden ihmisten lyömistä tai arvostelua jotka lukevat; rakastan itse lukea tällaista tavaraa.) He todennäköisemmin menevät suoraan kirjaan: ehkä Aleksanteri Suuren tai Katariina Suuren elämäkertaan tai jonkun muun jota he pitävät Suurena. Netin surffaaminen on tappava ajankulu, ja kun he tietävät minkä arvoista heidän aikansa on – silloin ennenkin kun se teknisesti ei ollut sitä – ei heillä ole varaa siihen.

Voisin jatkaa, se on hurmaava aihe, mutta tajuat jo. Toivon sinulle onnea ja voimaa ja ehkä kovan ryypyn, jos tarvitset sitä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)