Verkkouutiset

”Venäjä oppii kunnioittamaan naapureitaan vain vahvan vastauksen myötä”

Euroopan komission puheenjohtajaehdokas Jean-Claude Junckerin mukaan talouspakotteissa Venäjää vastaan lienee pakko mennä pidemmälle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingissä vieraillut Jean-Claude Juncker totesi puheessaan, että ”kun olemme täällä Suomessa ja hyvin lähellä Venäjän rajaa, haluan sanoa muutaman sanan ulkopolitiikasta”.

Junckerin mukaan Ukrainan kriisin on oltava herätyssoitto Euroopalle.

Eurooppa on ja pysyy hänestä tärkeimpänä rauhan takaajana, josta ”Eurooppa-liput Kiovan Maidanilla ovat meitä selvästi muistuttaneet”.

– Viime päivien tapahtumat osoittavat myös, että meidän on lisättävä Euroopan vastausta, jos asiat eivät parane nopeasti. Sanotaan selvästi: Venäjä oppii kunnioittamaan naapuriensa alueellista koskemattomuutta vain jos se saa selvän, vahvan ja yhtenäisen eurooppalaisen vastauksen, Jean-Claude Juncker totesi.

Hänen mukaansa talouspakotteiden tehokkuutta ei pitäisi aliarvioida, sillä ”millään maalla ei ole varaa elää täydellisessä eristyksissä muusta maailmasta”.

Junckerin mukaan ”meidän saattaa olla pakko mennä pidemmälle talouspakotteissamme lyhyellä tähtäimellä. Sekä tehdä eräitä johtopäätöksiä keskipitkällä tähtäimellä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)