Verkkouutiset

Jordania vastasi ISIS:n uhkaukseen samalla mitalla – ”vangit hirtetään”

Jordania uhkaa hirttää vangitsemiaan ISIS-jihadisteja, mikäli ISIS surmaa hallussaan olevan jordanialaispilotin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jordanialainen lentäjä Maaz al-Kassasbeh ja mahdollisesti myös japanilainen toimittaja Kenji Goto oli määrä vapauttaa osana vanginvaihtoa.

ISIS vaati Jordaniaa vapauttamaan vastineeksi itsemurhaiskua Jordaniassa yrittäneen jihadistin Sajida al-Rishawin. ISIS on uhannut surmata al-Kassasbehin, mikäli al-Rishawia ei vapautettaisi torstai-iltaan mennessä.

Jihadisteista ei kuitenkaan kuulunut mitään keskiviikon jälkeen ja määräaika ohitettiin.

Tiedustelulähteiden mukaan neuvotteluratkaisu ei ole enää mahdollinen ja Jordanian hallitus on lähettänyt virallisen uhkauksen ISIS-taistelijoille.

”Siinä sanotaan, että mikäli he tappavat lentäjän, saavat Sajida ja muut ISIS-vangit kuolemantuomion niin nopeasti kuin mahdollista”, kuwaitilaisen Al Rain kirjeenvaihtaja Elijah Magnier totesi Mail Onlinelle.

Tuomiot pantaisiin täytäntöön hirttämällä.

Jordania on myös vaatinut ISIS-jihadisteja todistamaan, että al-Kassasbeh on vielä elossa.

Kenji Goton kohtalosta ei ole toistaiseksi tietoa. ISIS on väittänyt surmanneensa jo toisen japanilaisvankinsa Haruna Yukawan. Hänen kuolemastaan ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)