Verkkouutiset

”Milloin sota alkaa?” – ”Lännessä pelätään meitä.”

Amerikkalaistutkijan kokeman mukaan kaikkialla Itä-Euroopassa odotetaan sotaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Wilson Centerissä Venäjä-tutkijana toimiva Jill Dougherty on entinen tunnettu CNN:n toimittaja. Hän kirjoittaa Wilson Centerin sivuilla sotakuumeesta Moskovassa.

Dougherty kertoo järkyttyneensä moskovalaisen taksikuskin huolettomasta kysymyksestä ”milloin me alamme sotia?”. Toimistolla venäläinen työntekijä kertoo hänelle, miten vanhemmat ihmiset varastoivat perinteisiä sota-ajan tarvikkeita kuten suolaa ja tulitikkuja.

”Viimeisen kahden kuukauden aikana olen matkustanut Baltian alueelle, Georgiaan ja Venäjälle. Sotapuhe on kaikkialla”, Jill Dougherty kirjoittaa.

Hän kertoo Viron Lennart Meri -konferenssista, jossa keskustelun aihe Narvassa oli kaupungin pelko. Tuleeko Venäjä maiden rajana toimivan sillan yli vai käyttäisikö se Ukrainassa nähtyjä hybriditaktiikoita? Georgiassa sotaparaatissa puhutaan ”mistä tahansa potentiaalista tulevasta operaatiosta” ja Venäjä-sana jätetään lausumatta.

Moskovassa sotakuume on hänen mukaansa jo kuumeista. Puheissa Nato ja USA ovat vihollisia ja Venäjän on oltava valmis hyökkäämään.

Doughertyn mukaan monet vaikuttajat Venäjällä ovat erittäin huolissaan Naton liikkeistä ja kovista puheista. Venäjän ulkoministeriön Sergei Karaganov totesi Der Spiegelille, että läntisen propagandan offensiivi Venäjää kohtaan tuo mieleen ajan joka edeltää uutta sotaa.

”Maailma, juuri nyt, on hyvin epävakaa paikka, kaikille, mukaan lukien Vladimir Putin”, Dougherty toteaa.

”Mutta kaikki puhe sodasta ei ole niin hullua miltä se vaikuttaa, monet venäläiset sanovat minulle. ’He eivät ehkä rakasta meitä’, he sanovat, ’mutta he pelkäävät meitä'”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)