Verkkouutiset

Isis teloitti japanilaisen toimittajan ja uhkaa painajaisen alkamisella

Isis on julkaissut videon, jolla näytetään, kuinka japanilaiselta toimittajalta Kenji Gotolta katkaistaan kaula.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Isis on julkaissut videon, jolla esitetään kuinka japanilaiselta kidnapatulta toimittajalta Kenji Gotolta katkaistaan kaula. Videolla varoitetaan, että Japani on nyt terroristien kohde.

Videolla kokonaan mustiin pukeutunut ja kasvonsa peittänyt mies katkaisee veitsellä oranssiin vanginasuun puetun, polvistuneen Kenji Goton kaulan. Goto ei sano videolla mitään, mutta videolla puhuu brittiaksentilla mies, joka äänestään ja ulkonäöstään päätellen on esiintynyt aiemmillakin Isisin julkaisemilla teloitusvideoilla.

Videolla puhuva mies suuntaa viestinsä Japanin pääministeri Shinzo Abelle:

– Koska päätit holtittomasti osallistua voittamattomaan sotaan, veitsi ei tapa ainoastaan Kenjiä, vaan jatkaa tappamista ja aiheuttaa verilöylyä missä tahansa se löytääkään sinun ihmisiäsi. Painajainen Japanille alkakoon, julistaa mies videolla.

Shinzo Abe kommentoi videon nähtyään, ettei aio antautua terrorismille, vaan työskennellä kansainvälisessä yhteistyössä Goton tappajien saattamiseksi oikeuden eteen.

Myös Yhdysvallat tuomitsi Goton teloituksen.

– Yhdysvallat seisoo yhdessä liittolaistensa ja kumppaniensa kanssa ja jatkaa päättävistä toimintaa heikentääkseen ja lopulta tuhotakseen Isisin, kommentoi Yhdysvaltain presidentti Barack Obama.

Iso-Britannian pääministeri David Cameron kuvaa Isisin toimintaa ”alhaiseksi ja vastenmieliseksi” ja sanoi, että ”britit ovat japanin tukena tänä traagisena aikana ja me teemme kaikkemme ottaaksemme nämä murhaajat kiinni ja tuodaksemme heidät oikeuden eteen, vie se kuinka kauan hyvänsä”.

Isis oli tarjoutunut vapauttamaan Kenji Goton irakilaista vangittua terroristia Sajida al-Rishawia vastaan, joka aiotaan teloittaa osallisuudesta itsemurhapommi-iskuun Jordaniassa vuonna 2005.

Jos vaihtokauppaa ei syntyisi, Isis uhkasi tappaa joulukuussa sieppaamansa jordanialaisen lentäjän Muash al-Kasasbeshin. Jordania kuitenkin vaati saada todisteen siitä, että Kasasbesh oli elossa, ennen kuin suostuisivat mihinkään.

Kasasbeshin sijaan Isis teloittikin Goton. Videolla ei mainittu mitään lentäjän kohtalosta.

Kenji Goton perhe on toimittajan kohtalosta hyvin järkyttynyt, kertoo BBC.

– Toivoin, että hän palaisi kotiin elävänä, kommentoi Goton veli.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)