Verkkouutiset

Japanissa rikollisuus vanhenee väestön mukana

Väestön ikääntyminen näkyy Japanissa myös rikostilastoissa. Eläkeikäiset tekevät nyt enemmän rikoksia, kuin nuoret.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuoreen raportin mukaan vanhukset tekevät Japanissa nyt enemmän rikoksia, kuin alle 20-vuotiaat, kertoo Washington Post. Kyseessä on ensimmäinen kerta kun ikäihmiset ohittavat nuorisorikollisuuden vuodesta 1989 alkaen tehtyjen tilastojen aikana.

Raportissa kerrotaan, että 65 vuotta täyttäneet vaativat poliisin huomiota 23 656 kertaa. Vastaavasti 14–19 -vuotiailla luku oli 19 670. Vanhusten tekemien rikosten määrä on kaksinkertaistunut vuosien 2003 ja 2013 välillä ja kuusinkertaistunut kahdessakymmenessä vuodessa. Kehitys on näkynyt myös vankien määrässä, jopa yksi viidestä vangista on yli 60-vuotias.

Vanhusten tekemistä rikoksista noin 70 prosenttia arvioidaan olevan köyhien eläkeläisten tekemiä myymälävarkauksia. Kasvava vanhusväestö ja maan huono taloustilanne on pahentanut tilannetta.

Väestönkasvun kautta ongelmaan ei ole tulossa näillä näkymin ratkaisua. Esimerkiksi Tokion väestön on arvioitu jopa puolittuvan vuosisadan loppuun mennessä. Tällä hetkellä asukkaita on reilut 13 miljoonaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)