Verkkouutiset

Japanilaisyhtiö rakentaa hissin avaruuteen

Avaruushissin arvioidaan olevan käyttövalmis vuoteen 2050 mennessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Japanilainen rakennusyhtiö Obayashi kertoo rakentavansa 96 000 kilometriä korkean hissin avaruuteen. Matka avaruusasemalle tulee kestämään seitsemän päivää. Onnistuessaan hanke mullistaisi avaruusmatkailun ja muuttaisi maailmantalouden. Asiasta uutisoi ABC News.

Obayashi on ilmoittanut rakentavansa avaruushissin vuoteen 2050 mennessä. Rajoja rikkova hanke on mahdollistunut kehittyneen hiilinanoteknologian avulla. Normaaleihin rautakaapeleihin verrattuna lujuus on miltei sata kertaa vahvempi.

– Tällä hetkellä emme pysty tekemään kaapelista tarpeeksi pitkää. Pystymme tekemään 3 senttimetriä pitkiä nanoputkia, mutta tarvitsemme paljon enemmän. Uskomme, että vuoteen 2030 mennessä pystymme siihen, toteaa Yoji Ishikawa Obayashilta.

Japanilaiset yliopistot ovat tehneet töitä hankkeen ongelmien ratkaisemiseksi ja järjestäneet vuosittain kilpailuja jakaakseen tietojaan ja oppiakseen toisiltaan. On kuitenkin todennäköistä, että lisää kansainvälistä yhteistyötä tarvitaan projektin saattamiseksi loppuun.

Avaruusturismin lisäksi hissiltä toivotaan ratkaisuja maailman energiaongelmiin. Sen avulla toivotaan voivan tuottaa maahan esimerkiksi valtavia määriä halpaa aurinkoenergiaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)