Verkkouutiset

Itävallan liittokanslerilta selvät sanat Turkin EU-jäsenyyshaaveille: ”Ei ikimaailmassa”

Itävallan liittokansleri Christian Kern ei pidä Turkin EU-jäsenyyttä mahdollisena edes puhtaasti taloudellisista syistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Eurooppa ei voisi puhtaasti taloudellisesti ikimaailmassa sulattaa Turkin jäsenyyttä. Miten se mukana toimisi? Christian Kern sanoo Frankfurter Allgemeinen haastattelussa.

Myös Turkin demokratiaan liittyvistä syistä olisi Kernin mielestä perusteltua ilmoittaa Turkin hallinnolle:

– Te ette yksinkertaisesti ole jäsenehdokas.

Ihmisoikeuksien suhteen Turkki on ”ylittänyt kaikki punaiset viivat”, sosialidemokraatteja edustava liittokansleri Kern totesi. Ihmisoikeusaktivistien, toimittajien ja parlamentaarikoiden kohtelu Turkissa on hänen mukaansa ”diktatorisen väkivallan osoitus”. Hänen mukaansa Euroopan ei pitäisi arvoyhteisönä katsella sellaista toimintaa.

Kern vahvisti haastattelussa, että hän vaatii Turkin kanssa käynnissä olevien EU-jäsenyysneuvotteluiden lopettamista.

– Jossain vaiheessa siitä tulee uskottavuuskysymys. Maksamme Turkille yli kolme miljardia euroa jäsenyysapua. Emme voi maksaa oikeusvaltiorakenteiden käyttöönottamisesta, kun samaan aikaan tapahtuu päinvastaista. Sitä emme voi selittää saksalaisille ja itävaltalaisille veronmaksajille, Kern sanoi.

Kern on kuitenkin valmis jatkamaan tukea pakolaisleireille Turkissa niin kauan kuin Turkki toimii asiassa virheettömästi. Hän huomauttaa, että ilman Turkin toimia Balkanin pakolaisreitin sulkeminen olisi merkityksetön.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)