Verkkouutiset

Tulossa ennätys: Italia odottaa 200 000 pakolaista – mukana IS-terroristeja

Pakolaiskriisi ei ole ohi ainakaan Italiassa. Maan sisäministeriö odottaa tänä vuonna maahan jopa 200 000 meritse tulevaa turvapaikanhakijaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Maan sisäministeriön raportin mukaan Italiaan on saapunut vuoden alusta torstaihin mennessä 40 495 turvapaikanhakijaa. Pelkästään torstaina tulijoita oli 4000.

Koko viime vuonna Italiaan saapui 154 000 turvapaikanhakijaa, mutta tänä vuonna määrän arvioidaan nousevan jopa 200 000:een, joka olisi uusi ennätys, kertoo sanomalehti La Repubblica.

Suurin osa tulijoista on Saharan eteläpuolisista maista, esimerkiksi syyrialaisia tulijoista on hyvin vähän. Suurin osa – 90 prosenttia – tulee Libyan kautta, mutta Egyptin kautta on tulossa yhä suurempaa määrää tulijoita.

Italian sisäministeriö pelkää, että vastaanottojärjestelmä ruuhkaantuu tyystin tänä kesänä. Maan vastaanottokeskuksissa on tällä hetkellä yli 115 000 turvapaikanhakijaa. Katto tulee vastaan, jos tulijoita on 160 000.

Ainoa huolenaihe ei ole turvapaikanhakijoiden valtava määrä. Italian poliisilla on La Repubblican mukaan varmat todisteet siitä, että ISIS käyttää systemaattisesti pakolaisvirtaa soluttaakseen terroristeja Eurooppaan. Määrä lasketaan vähintään kymmenissä ja osa on tullut jopa perheineen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)