Verkkouutiset

Israel varoittaa hyökkäyksen Gazaan jatkuvan

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu on varoittanut Gazan sotilasoperaation kestävän pitkään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Netanjahun mukaan Israel jatkaa toimiaan, kunnes se on saavuttanut tavoitteensa eli tuhonnut palestiinalaisjärjestö Hamasin maanalaisten tunnelien verkoston.

Taistelut Gazassa jatkuivat edelleen maanantain ja tiistain välisenä yönä. Ainakin 13 palestiinalaisen kerrotaan kuolleen taisteluissa.

Viisi Israelin armeijan sotilasta on puolestaan kuollut lähellä Gazan rajaa. Armeijan mukaan palestiinalaisten iskuryhmä pyrki Israelin puolelle tunnelin kautta Nahal Ozissa.

Gazan alueen sisäministeriö on kertonut Israelin ilmavoimien tehneen ohjusiskun Hamasin johtajiin kuuluvan Ismail Haniyan taloon Gazan kaistalla varhain tiistaina. Tiettävästi kukaan ei loukkaantunut iskussa.

Israelin hyökkäys Gazaan alkoi heinäkuun 8. päivänä. Israelilaisia sotilaita on kuollut 53 ja gazalaisia lähes 1 100, joista suurin osa siviilejä.

Turvallisuusneuvosto vaati maanantaina Gazaan välitöntä tulitaukoa ilman ehtoja. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moonin mukaan Gazan kriisin ratkaisun esteenä on Israelin ja Hamasin johtajien poliittinen tahto.

Netanjahu puolestaan sanoi maanantaina, että YK:n turvallisuusneuvoston vaatimus Gazan tulitauosta ei ota huomioon Israelin turvallisuutta, vaan pelkästään Hamasin tarpeet.

Lähteet: BBC, Yle

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)