Verkkouutiset

Putin varoittaa Israelia Ukrainan aseistamisesta – “Sama lopputulos, enemmän uhreja”

Venäjän presidentti Vladimir Putin varoittaa Israelia Ukrainan mahdollisen aseistamisen seurauksista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän presidentti Vladimir Putinin mukaan israelilaisten aseiden toimittaminen Ukrainaan ei edesauttaisi rauhanprosessia.

”Kyse on Israelin johdon valinnasta. Heillä on oikeus toimia oikeaksi katsomallaan tavalla. Jos kyse on tappavista aseista, uskon, että sillä olisi kielteinen vaikutus. Se johtaisi vain uuteen konfliktin kierteeseen. Uhrien määrä kasvaisi ja lopputulos olisi sama”, Putin totesi televisiohaastattelussa lauantaina.

Israelin kerrotaan kaavailleen viime syksynä muun muassa lennokkien toimittamista Ukrainalle. Suunnitelmat laitettiin kuitenkin jäihin, koska niiden uskottiin provosoivan Venäjää toimittamaan aseita Syyriaan ja Iraniin. Israel pitää molempia valtioita uhkana turvallisuudelleen.

Vladimir Putin ilmoitti viime viikolla nostaneensa vuosia sitten jäädytetyn Iranin asekauppasopimuksen takaisin pöydälle. Vuonna 2010 Iranin ydinohjelman takia asetettujen pakotteiden vuoksi kuopattu sopimus koskee kehittyneitä venäläisiä S-300 ilmatorjuntaohjusjärjestelmiä.

Ilmoitus on herättänyt närää Israelissa ja Yhdysvalloissa ja saanut Israelin lehdistön spekuloimaan aseiden toimittamisella Ukrainaan.

Haaretzin mukaan Israelin presidentti Benjamin Netanjahu on keskustellut Iranin ja Venäjänä asekaupoista kahden kesken Putinin kanssa. Netanjahun mukaan venäläiset ilmatorjuntaohjusjärjestelmät tekisivät Iranista entistä aggressiivisemman.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)