Verkkouutiset

Turkin pääministerin natsikommentti raivostuttaa Israelissa

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu pitää turkkilaiskollegansa Recep Tayyip Erdoganin natsivertausta loukkaavana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Israelilaisilla ei ole omaatuntoa, kunniaa tai ylpeyttä. He, jotka tuomitsevat jatkuvasti Hitlerin ovat ohittaneet hänet julmuudessaan”, Recep Tayyip Erdogan sanoi vaalitilaisuudessa sunnuntaina Independentin mukaan.

Israelin pääministeri Benjamin Netanjahu kutsuu Erdoganin kommenttia antisemitistiseksi. Daily Starin mukaan Netanjahu on keskustellut Erdoganin sanomisista Yhdysvaltojen ulkoministerin John Kerryn kanssa.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö kutsui Erdoganin lausuntoa loukkaavaksi.

Erdogan on puolustanut puheitaan. Hänen mukaansa Israel käyttää suhteettomia sotatoimia palestiinalaisia vastaan ja tappaa heitä armotta.

”Yhdysvaltojen tulisi harjoittaa itsekritiikkiä, jos se yrittää edelleen väittää, että Israel vain puolustaa itseään”, Erdogan sanoi TGRT-uutiskanavan haastattelussa.

Gazan kiristyvä tilanne ja Israelin sotatoimet ovat alkaneet hiertää Turkin ja Israelin välejä. Turkin pääministeri Erdogan tukee avoimesti palestiinalaishallintoa. Hän on aiemmin kutsunut Israelin toimia Gazassa kansanmurhaksi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)