Verkkouutiset

Mönkijäiskuryhmä kylvää kauhua Isisin riveihin

Brittiarmeijan erikoisjoukot käyvät sissisotaa Isisin hallitsemilla alueilla. Välineinä toimivat niin lennokit, helikopterit kuin mönkijätkin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Britannian SAS-erikoisjoukot käyvät tiedustelutoiminnan lisäksi myös sissisotaa jihadistijärjestö Isisin hallitsemilla alueilla, kertoo Daily Mail. Toiminta on ollut myös tehokasta, neljän viikon aikana on kaatunut jo parisensataa islamistitaistelijaa.

Iskut on kohdistettu Isisin huoltoreitteihin. Kohteet tunnistetaan ensin huolellisesti lennokki- ja viestintäyhteystiedustelun avulla, jonka jälkeen iskuryhmä siirtyy salaisesta tukikohdastaan helikopterikuljetuksella lähemmäksi sijaintia.

Tästä eteenpäin kulku tapahtuu huomaamattomammin mönkijöiden avulla, joilla ajomatkaa saatetaan taittaa jopa 80 kilometriä.

Kohteessa mönkijäiskuryhmä hoitaa tehtävänsä konekiväärien ja tarkkuuskiväärien avulla. Pimeyden suojissa tehtävien yllätysiskujen tavoitteena on murtaa Isis-taistelijoiden moraalia. Erikoisjoukkojen lähteen mukaan iskuryhmän toimintaa on lähes mahdoton ennakoida, mikä tekee iskujen estämisestäkin vaikeaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)