Verkkouutiset

ISIS aloitti yllätyshyökkäyksen Turkin rajalla

Useilla rintamilla taisteleva jihadistijärjestö iski yllättäen Aleppon alueella Syyriassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ISIS-jihadistijärjestö on aloittanut yllätyshyökkäyksen Syyrian Aleppon alueella lähellä Turkin rajaa. The Guardianin mukaan alueen siviiliväestöä ja lääkintähenkilökuntaa on evakuoitu kiireellä.

ISIS julkaisi hyökkäyksestä lausunnon verkossa. Jihadistit väittävät ryhtyneensä vastaiskuun saatuaan tiedustelutietoa Syyrian kapinallisjoukkojen suunnittelemasta hyökkäyksestä. ISIS kertoo surmanneensa 33 kapinallista ja kaapanneensa 10.

Yhdysvaltojen johtaman ISIS:n vastaisen koalition ilmaiskut ovat verottaneet viime aikoina pahasti jihadistijärjestön resursseja. Se on myös menettänyt useita kaupunkeja ja suuria maa-alueita sekä Irakissa että Syyriassa.

Yllätyshyökkäyksen myötä ISIS-taistelijat ovat matkalla kohti Syyrian kapinallisille tärkeitä Azazin ja Marean kaupunkeja. Ne ovat elintärkeitä kapinallisten Turkin yhteyksille.

ISIS:n uuden hyökkäyksen pelätään pahentavan Aleppon jo entistään surkeaa ihmisoikeustilannetta. Turkin rajan lähistöllä on loukussa jopa 100 000 siviiliä. Heistä moni on paennut Syyrian hallituksen joukkojen Aleppossa tekemiä iskuja ja on nyt vaarassa joutua ISIS:n hyökkäyksen tielle.

Yllättävän hyökkäyksen takana voi olla halu kääntää vihollisten katseet toisaalle. Yhdysvaltojen tukemat kapinallis- ja kurdijoukot ovat taistelleet tällä viikolla tietään kohti ISIS:n pääkaupunkia, Rakkaa. Vahvistamattomien tietojen mukaan Rakkan lähistöllä operoi myös amerikkalaisia erikoisjoukkoja. ISIS:n tiedetään aiemminkin aloittaneen hyökkäyksiä, joiden tarkoituksena on ainoastaan saada sen viholliset kiinnittämään huomionsa uudelle rintamalle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)