Verkkouutiset

ISIS valmisti videopelin: Grand Theft Auto Miekkojen Kalske

Jerusalem Postin mukaan Islamilainen valtio ISIS on valmistanut terrori-iskuja simuloivan videopelin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Videopelissä Grand Theft Auto: Salil al-Sawarem eli Miekkojen Kalske terroristit hiipivät poliisien ja sotilaiden kimppuun ja tappavat heidät heti.

Toistaiseksi ei ole vahvistettu, onko Grand Theft Auto: Salil al-Sawarem oikeasti olemassa, vai ovatko arabiankieliset tekstit, dubbaukset ja grafiikat upotetut alkuperäisen pelin päälle. ISIS:n nimissä on aiemminkin editoitu Miekkojen Kalske -peliversioita tai -esittelyjä, jollainen on alla olevassa Youtube-videossa.

Grand Theft Auto Miekkojen Kalskeen tapahtumapaikka on tästä JPostin jutusta löytyvän trailerin mukaan aavikko. Eräässä kohdassa video näyttää pelin hahmojen tarkkailevan poliisisaattuetta, joka liikkuu aavikkotiellä. Saattueen tullessa lähemmäs se räjähtää liekkeihin. Hahmo huutaa Allahu Akbar, jota toistellaan tappamisten yhteydessä koko pelin ajan.

Toisessa kohtauksessa näytetään terroristin raahaavan poliisia ja myöhemmin ampuvan tämän.

Arabiankielisen dialogin arvioidaan olevan dubattu videon päälle. Lisäksi sama arabiankielinen musiikki, jota ISIS on videoillaan käyttänyt, soi pelin taustalla.

Videopelin tarkoitus on harjoittaa nuoria taistelemaan länttä vastaan ja ”iskeä terrori niiden sydämiin, jotka vastustavat ISIS:iä”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)