Verkkouutiset

ISIS:n itsemurha-arpajaiset tallentuivat videolle: Näin pommimies valitaan

Verkossa kiertävällä propagandavideolla näytetään, miten ISIS arpoo itsemurhapommittajia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ISIS-jihadistien propagandavideolla (alla) kuvataan väitetysti itsemurhapommittajan valintaa jihadistijoukon keskuudesta.

Videolla eräs jihadisteista pistää toisen osoittamaan jompaakumpaa nyrkkiin puristetuista käsistään. Valinta osuu käteen, jonka sisällä on pieni valkoinen kivi.

Jihadisti innostuu ja alkaa saada onnitteluja muilta. Asiasta uutisoivan Daily Mailin mukaan kivi tarkoitti, että kyseinen nuori ISIS-terroristi pääsi suorittamaan itsemurhaiskun.

Seuraavaksi videolla näkyy omatekoinen panssariajoneuvo. Hetken päästä leikataan kaukaa kuvattuun kohtaan, jossa rakennusten keskeltä nousee savupilvi räjähdyksen merkiksi.

Propagandatarkoituksessa mitä ilmeisimmin julkaistun videon aitoutta ei voida vahvistaa. Kovassa tappiokierteessä olevan jihadistijärjestön tiedetään pyrkivän valamaan jäseniinsä taistelutahtoa ja ehkäisemään rintamakarkuruutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)