Verkkouutiset

ISIS otti vastuun Barcelonasta ja puukotuksista Venäjällä, jihadistit ylistivät Turun iskuja

Jihadistijärjestö on ottanut vastuun lauantain veitsi-iskusta Venäjän Surgutissa sekä Barcelonan ja Cambrilsin terroriteoista Espanjassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

ISIS-jihadistijärjestö on julkaissut propagandakanavansa kautta viralliset kannanotot, joissa se ottaa vastuun Venäjän Surgutissa lauantaina tapahtuneista puukotuksista sekä Barcelonan ja Cambrilsin terroriteoista.

Terroristijärjestöjen seurantaan erikoistuneen SITE Intelligence Groupin mukaan ISIS:n viesti toteaa ”joukon mujahedin-sotureita ryhtyneen toimeen ristiretkeläisiä vastaan Espanjassa samanaikaisesti kahdessa turvallisuusosastossa”.

ISIS:n viestissä ei kuitenkaan anneta tarkkoja tietoja terroristien määrästä tai muistakaan yksityiskohdista. Väitettä Espanjan iskujen järjestämisestä on pidetty yleisesti melko uskottavana. Jotkut asiantuntijat ovat pohtineet onko Venäjän Surgutin tapauksesta vastuun ottamisen kohdalla kuitenkin kyse pelkästä opportunismista.

Surgutin puukotuksissa loukkaantui useita ihmisiä. Poliisi ampui lopulta epäillyn.

Verkkouutiset kertoi lauantaina, että ISIS:n tukijat ovat ylistäneet Turun puukotuksia verkossa. SITE:n mukaan mitään viitteitä siitä, että ISIS-järjestö liittyisi jotenkin Suomen veritekoihin, ei kuitenkaan ole tullut.

Turun puukotuksia tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina ja murhan yrityksinä. Pidätetty pääepäilty on 18-vuotias marokkolaismies. Poliisi on pidättänyt myös neljä muuta henkilöä, kaikki miespuolisia Marokon kansalaisia. Pidätykset tehtiin yksityisasunnoissa Turussa sekä vastaanottokeskuksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)