Verkkouutiset

ISIS värväsi 14-vuotiaan itävaltalaispojan netistä, suunnitteli yksin pommi-iskuja

Irakin ja Syyrian ISIS-terroristjärjestö yritti palkata itävaltalaisen teinipojan tekemään terrori-iskuja kotimaassaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Telegraphin mukaan turkkilaisen maahanmuuttajaperheen pojalle tarjottiin 25 000 dollarin eli noin 20 000 euron palkkiota vastineeksi siitä, että hän olisi tehnyt pommi-iskuja Itävallan pääkaupungissa Wienissä.

Mertkan-niminen poika otettiin kiinni tiistaina ja hän on jo myöntänyt poliisille suunnitelleensa laittavansa räjähteitä Wienin Westbahnhof-rautatieasemalle.

Mediatietojen mukaan ISIS-terroristit olivat värvänneet pojan netin välityksellä. Poliisi ei ole vahvistanut huhuja, mutta pojan kotikaupungin St. Pöltenin syyttäjänviraston tiedottaja Michaela Obenaus totesi pojan olleen ”yhteydessä useisiin kontaktihenkilöihin”.

Poika ei ilmeisesti ollut vielä ehtinyt valmistaa räjähteitä ennen kiinnijäämistään. Hän oli kuitenkin perehtynyt pommien valmistamiseen ja tutkinut mahdollisia iskupaikkoja.

Itävaltalaisessa mediassa kiertävien tietojen mukaan poliisi etsii myös kahta muuta vastaavalla tavalla värvättyä nuorta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)