Verkkouutiset

ISIS:n sisällä vallankaappausyritys, huippukomentaja teloitettu

ISIS-jihadistijärjestön rivien kerrotaan rakoilevan. Yksi järjestön komentajista on teloitettu vallankaappausyrityksen vuoksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syyriassa ja Irakissa laajoja alueita ja useita kaupunkeja hallitsevan ISIS-jihadistijärjestön huipulla on mitä ilmeisimmin tapahtunut vallankaappausyritys.

Now Lebanoniin ja Iraq Pressiin viittaavan Business Insiderin mukaan ISIS on teloittanut Abu Usman al-Hassanin ”vehkeilystä kalifaattia vastaan”. ISIS-järjestö kutsuu valloittamiaan alueita kalifaatiksi.

Al-Hassan on merkittävä ISIS-päällikkö ja kuuluu järjestön korkeimpaan johtoon. Hän on ISIS-johtaja Abu Bakr al-Baghdadin lähipiiriläinen ja ystävä ja yksi Mosulin alueen ISIS:n johtajista. Irakin Mosul on yksi ISIS:n tärkeimpiä kaupunkeja.

Al-Hassania on kutsuttu myös ”Abu Bakr al-Baghdadin edustajaksi Mosulissa”.

Lehtitietojen mukaan Al-Hassanin teloitus on saanut lukuisat ISIS-jihadistit vetäytymään protestiksi rintamilta kohti järjestön pääkaupunkia Rakkaa Syyriassa. Joissain medialähteissä on puolestaan väitetty, että Al-Hassanille uskolliset jihadistit olisi nimenomaisesti komennettu siirtymään Rakkaan teloituksen jälkeen.

Teloituksen varsinaisesta syystä kiertää ristiriitaisia tietoja. Joidenkin medialähteiden mukaan sen taustalla olivat ulkomaalaisten ja paikallisten jihadistien väliset riidat. Toiset ovat taas vahvistaneet Al-Hassanin todella juonitelleen muuta ISIS-johtoa vastaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)