Taas uusi ISIS-video ‒ onko Espanja seuraava kohde?

Terroristijärjestö ISISin pelätään suunnittelevan iskua Espanjaan.

  • LKS 20040311 - HELSINKI - MADRID / POMMIT: Espanjan suurlähetystössä Helsingin Kaivopuistossa oli suruliputus torstaina Madridissa tapahtuneiden pommiräjähdysten johdosta. Viimeisimpien tietojen mukaan yli 170 ihmistä sai surmansa useassa eri räjähdyksessä Madridin juna-asemilla. Syylliseksi epäillään baskien terroristijärjestöä ETA:a. 
 / tt

    Espanjan suurlähetystössä Helsingin Kaivopuistossa suruliputettiin vuonna 2004 Madridissa tehtyjen pommi-iskujen jälkeen.

    ()

Jihadistiryhmä ISIS on julkaissut uuden propagandavideon, kertoo Daily Express. Hyytävällä videolla on kartta Pyreneiden niemimaasta ‒ Espanjasta, Portugalista ja Andorrasta ‒ joka hiljalleen muuttuu punaiseksi.

Tämän jälkeen videolla kuuluu sotilaan ääni: "me tulemme saamaan maamme takaisin valloittajilta". Pyreneiden niemimaan alue on varhaishistoriassa kuulunut islamilaisille hallitsijoille.

Espanja on lisännyt terrorivalmiuksiaan viime vuonna Tunisiassa tehtyjen iskujen vuoksi.

Kaksi kuukautta sitten Madridin poliisi pidätti kolme ihmistä epäiltynä kontakteista terroristijärjestöön. Pidätetyt ovat marokkolaisia ja asuvat laillisesti Espanjassa.

Yli sadan espanjalaisen pelätään matkustaneen terroristijärjestön riveihin Syyriaan ja Irakiin.

Iso-Britannia on varoittanut maansa asukkaita matkustamasta Espanjaan, joka on suosittu turistikohde brittien keskuudessa. Joka vuosi maahan saapuu noin 12 miljoonaa isobritannialaista turistia.

Edellinen terroristi-isku tehtiin Espanjaan vuonna 2004. Tuolloin Madridissa 194 kuoli ja melkein 2000 loukkaantui, kun neljässä junassa räjähti pommi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.