Verkkouutiset

Taas uusi ISIS-video ‒ onko Espanja seuraava kohde?

Terroristijärjestö ISISin pelätään suunnittelevan iskua Espanjaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jihadistiryhmä ISIS on julkaissut uuden propagandavideon, kertoo Daily Express. Hyytävällä videolla on kartta Pyreneiden niemimaasta ‒ Espanjasta, Portugalista ja Andorrasta ‒ joka hiljalleen muuttuu punaiseksi.

Tämän jälkeen videolla kuuluu sotilaan ääni: ”me tulemme saamaan maamme takaisin valloittajilta”. Pyreneiden niemimaan alue on varhaishistoriassa kuulunut islamilaisille hallitsijoille.

Espanja on lisännyt terrorivalmiuksiaan viime vuonna Tunisiassa tehtyjen iskujen vuoksi.

Kaksi kuukautta sitten Madridin poliisi pidätti kolme ihmistä epäiltynä kontakteista terroristijärjestöön. Pidätetyt ovat marokkolaisia ja asuvat laillisesti Espanjassa.

Yli sadan espanjalaisen pelätään matkustaneen terroristijärjestön riveihin Syyriaan ja Irakiin.

Iso-Britannia on varoittanut maansa asukkaita matkustamasta Espanjaan, joka on suosittu turistikohde brittien keskuudessa. Joka vuosi maahan saapuu noin 12 miljoonaa isobritannialaista turistia.

Edellinen terroristi-isku tehtiin Espanjaan vuonna 2004. Tuolloin Madridissa 194 kuoli ja melkein 2000 loukkaantui, kun neljässä junassa räjähti pommi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)